Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Војводина Моцарт – Спартак Суботица 3:0 (25:17, 25:16, 25:21)

Годинама је Војводина непремостива препрека за Суботичане. Ове две екипе одиграле су низ занимљивих и важних утакмица у последњих неколико сезона, попут оних у финалу и полуфиналу плеј-офа, али су Новосађани углавном излазили као победници. Такав сценарио видели смо и у првом овосезонском војвођанском дербију, пошто је тим Марка Наранџића без већих проблема савладао ривала.

Од самог старта, Војводина је била бољи тим на терену, а своју доминацију потврдила је средином прве деонице, при резултату 14:10, када је са пет везаних поена практично решила питање победника у овом сету. Идентичан сценарио поновио се у другом сету, где су изабраници Марка Наранчића доминирали од првог до последњег поена, заслужено стигавши до вођства од 2:0. Иако је тим Рашка Јовановића пружио јачи отпор у трећем сету, није успео да продужи овај меч. Кључни тренутак догодио се при резултату 18:15 у корист гостију, када је Војводина на крилима Станковића направила серију од 8:2, довољну за тријумф у дербију.

Најефикаснији у тријумфу свог тима били су Лука Станковић и Вук Кулпинац са по 13 поена, док је у екипи Суботице Алекса Матић уписао десет.

Војводина у 5. колу гостује Дубочици у Лесковцу, а Спартак дочекује Јединство из Старе Пазове.

 

Ниш – Партизан Коптех 3:1 (25:17, 25:19, 21:25, 25:17)

Очекујући тежак меч, Ниш је од старта дао све од себе како би нанео Партизану први пораз у сезони. Испоставило се да су изабраници Драгана Светозаревића успели у томе, јер су већим делом утакмице били доминантнија екипа и искористили своје искуство како би зауставили подмлађени београдски тим.

Неизвесност у првом сету трајала је само до резултата 6:6, када су Нишлије кренуле у „јуриш“ и серијом поена створиле предност коју су чувале до краја сета. Тим Драгана Кобиљског пружио је већи отпор у другом сету, али ни то није било довољно да заустави Ниш. При вођству Партизана од 13:11, домаћини су преузели иницијативу, направили преокрет и са 25:19 дуплирали своју предност. И поред вођства Ниша од 2:0, црно-бели нису одустали, што су показали у трећем сету, где су на крилима Петровића и Алексића преузели вођство и са 25:21 смањили разлику. Ипак, Ниш је био решен да понови подвиг из прошле сезоне и савлада Партизан, што му је пошло за руком у четвртом сету. Светозаревићеви пулени поновили су игру из прва два сета и оставили противника на 17 освојених поена.

Борис Буша и Паскал Озокје предводили су Ниш са по 15 поена, док се у београдском тиму истакао Милија Мрдак са 19.

Ниш у наредном колу гостује Карађорђу, а Партизан дочекује крагујевачки Раднички доо.

Статистику са обе утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба