Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички доо – Рибница 3:0 (25:18, 25:9, 25:16)

Након два пораза у прва три кола, Алекса Брђовић и његови играчи били су свесни да морају остварити победу како би се вратили на победнички пут. Испоставило се да су то учинили лако, јер су током целе утакмице били доминантни. Рибница није пружила отпор какав се очекивао, па победа у новој сезони остаје недостижна за екипу Милоша Живановића.

Крагујевчани су од старта преузели контролу и већ средином првог сета стекли предност од седам поена (16:9). Наставили су са истом енергијом до краја сета, који су завршили са 25:18. У другом сету, екипа Алексе Брђовића била је још убедљивија и са 25:9 повела са 2:0. У трећем сету, Раднички је остао фокусиран и са 25:16 остварио максималну победу.

Блокер Радничког, Владимир Гајовић, оценио је ову победу као важну одскочну даску за тим.

„Пре свега, честитам Рибници, мојој бившој екипи, на доброј игри, као и нашој екипи. Гледали смо да сведемо грешке на минимум и искористимо њихове слабости. Ово је добра одскочна даска за нас пред четвртфинале Купа у среду, где идемо на победу“, рекао је Гајовић.

Раднички су до победе предводили Милутин Нејић са 15 и Милан Крстић са 13 поена, док се у екипи Рибнице истакао Младен Бојовић са осам.

У наредном колу, Раднички гостује Партизану, док Рибница дочекује Таково.

 

Млади радник – Дубочица 2:3 (18:25, 25:21, 23:25, 25:23, 15:17)

Након прошлонедељне историјске победе у Суперлиги, Лесковчани су наставили са победама у тесним утакмицама. Овај пут су победили Млади радник у Пожаревцу, након изузетно узбудљивог меча.

Први сет завршили су у своју корист са 25:18, али су Пожаревљани у наредном сету преузели иницијативу и изједначили резултат на 1:1 са 25:21. У трећем сету гледали смо праву резултатску клацкалицу, где је Дубочица, за нијансу боља, освојила сет са 25:23. Пожаревљани су се вратили и изједначили са 25:23 у четвртом сету, након чега се меч одлучивао у тај-брејку. Млади радник водио је са 12:6 у одлучујућем сету и имао три меч лопте (14:11), али је Дубочица успела да се врати, спасе четири меч лопте и искористи прву шансу за победу са 17:15.

Играч Дубочице, Марко Максимовић, изразио је задовољство након меча.

„Очекивано тешка утакмица је иза нас. Имали смо тешку тренажну недељу, борили се са вирусима и мањком играча на тренингу. Ипак, изборили смо се за победу. Честитам својим момцима на истрајности у петом сету“, изјавио је Максимовић.

Бранислав Радовић предводио је Дубочицу са 21 поеном, а пратио га је Максимовић са 18. У тиму Младог радника, Миљан Марковић уписао је 12 поена.

Дубочица у петом колу дочекује Војводину Моцарт, док Млади радник гостује Црвеној звезди.

 

Јединство – Карађорђе 0:3 (24:26, 21:25, 24:26)

Након драматичне утакмице против Партизана у претходном колу, Карађорђе је стигао у Стару Пазову са намером да се врати на победнички колосек. Успели су у томе, али су морали да уложе знатан напор како би дошли до тријумфа.

Карађорђе је у првом сету водио са 21:16, али је Јединство везало пет поена и угрозило завршницу сета. Ипак, Карађорђе је остао концентрисан и повео са 1:0 (26:24). У другом сету, након вођства Јединства од 9:8, Карађорђе је преузео контролу и са 25:21 дуплирао предност. Трећи сет био је испуњен узбуђењима, а Јединство је било близу изједначења са вођством 24:23. Ипак, Карађорђе је са 26:24 завршио меч у своју корист.

Блокер Карађорђа, Милош Вемић, рекао је да су знали да нема опуштања.

„Три бода као Русија. Знали смо да нас чека тешко гостовање и да је Јединство преискусна екипа код које нема опуштања. Видело се то у првом сету, када је Бјелица (Горан) ушао на сервис. Други сет смо држали под контролом, иако смо на почетку заостајали. Трећи сет је био реприза првог. Честитам момцима на истрајности и великој победи“, истакао је Вемић.

Алија Бекрић је предводио тим са 20 поена, а Џејкоб Стил додао је 14. У екипи Јединства, Горан Бјелица завршио је утакмицу са 15 поена.

У следећем колу, Карађорђе дочекује Ниш, док Јединство гостује Спартаку.

Статистику са свих утакмица можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба