Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина надиграла Суботичане за повратак на победнички колосек

Одбојкаши Војводине НС семе вратили су се на победнички колосек у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, после два узастопна пораза у првенству, савладали Спартак у Суботици са 3:1, по сетовима 25:20, 25:21, 20:25 и 25:20, после 101 минута игре.

Спартак је меч отворио серијом од 3:0, али је екипа из Новог Сада одговорила са девет везаних поена. Ова предност била је актуелна у већини уводног сета, чак је Војводина у једном тренутку била на осам поена разлике, што јој је омогућило да поведе са 1:0.

За разлику од првог, Новосађани су боље отворили други сет и повели су 5:2. Ипак, екипа из Суботице је врло брзо дошла до изједначења, после чега је и преузела вођство (14:11). Таман када се домаћи тим вратио у меч, актуелни шампион првенства је агресивном игром у нападу везао осам поена, преузео је поново предност, коју није испуштао до краја овог дела игре. Врло брзо је на семафору било 2:0 у корист Војводине.

Трећи сет био је исти као други, али су улоге овога пута биле замењене. Обе екипе смењивале су се у вођству и тако је било све до резултата 16:16, после чега се играло поен за поен. Међутим, Спартак је у завршници смогао снаге, освојио је овај сет и резултатски се вратио у меч.

Иако се очекивало да ће се борба распламсати у четвртом делу игре, испоставило се да је на терену постојала само једна екипа. Изабраници Слободана Бошкана су од почетка до краја овог сета били у предности. Водили су са 7:2, па са 13:11 и 19:15, да би са 25:20 освојили четврти период и остварили другу победу у сезони.

SpartakVojvodina01

Слободан Бошкан, први тренер Војводине, задовољан је игром своје екипе у овом мечу: „Пре свега, честитам мом тиму на победи. Мислим да смо одиграли једну добру, али и тешку утакмицу. И када је губила и када је водила, екипа је показала карактер током читавог меча и задовољан сам како су одиграли. Честитао бих екипи Спартака на сјајном мечу. Они су екипа која је добро организована у елементима одбране, као и у блок игри у пољу. Сада се окрећемо новој утакмици са данашњим ривалом која нас очекује у четвртфиналу Купа Србије“ – рекао је Бошкан.

Либеро Војводине Стефан Негић, дао је свој коментар на данашњу утакмицу: „Контролисали смо игру у већини меча. У прва два сета смо имали благи пад на крају, али смо раније дошли до резултатске разлике која нам је омогућила да освојимо та два периода. У трећем сету смо направили грешке, које нисмо смели да направимо и Спартак је то искористио. У четвртом сету смо лепо играли од почетка и успели смо касније и да га освојимо“ – истакао је Негић.

Тренер Спартака, Ивица Јевтић, свестан је да је Војводина боља екипа: „Честитам екипи Војводине на заслуженој победи. Од самог почетка су показали мало више енергије и мало више хтења и врло лако су дошли до 2:0. Знали смо шта нас очекује и знали смо да су рањени али, како се каже, рањени лав је најопаснији. У трећем сету смо дошли до наше игре за шта је заслужна и публика, која је дошла да нас подржи. Честитао бих и мојим момцима који су показали да могу да се носе са шампионом и са екипом која претендује да освоји све трофеје у овој сезони“ – закључио је Јевтић.

(Насловна фотографија: Дејан Вуковић, видео материјал: YU Eco TV)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!