Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички после великог преокрета поразио Рибницу

Одбојкаши Радничког из Крагујевца забележили су победу у оквиру 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Раднички је вечерас као домаћин савладао Рибницу после велике борбе са 3:2, по сетовима 22:25, 22:25, 25:22, 25:23 и 15:10.

Можда и најбољи меч у досадашњем току првенства пружили су нам одбојкаши обе екипе.

Раднички је на старту меча повео са 5:1, али је Рибница одговорила серијом од пет поена. Брза реакција гостујуће екипe утицала је на игру домаћина, и Краљевчани су врло брзо дошли до седам поена предности. До краја сета није било превише узбуђења, и Рибница је повела са 1:0.

Изједначена игра настављена је и у другом делу овог меча. Обе екипе смењивале су се у минималном вођству, и тако је било све до краја сета, у којем је тим Милана Симојловића успео да дуплира своје вођство.

rkg rib2

Меч је настављен у истом ритму, све до половине трећег периода, када су Крагујевчани дошли до резултатског суфицита. Сјајним нападима и одличном блок игром, Раднички је стигао до смањења укупног резултата, идентичним скором као и у прва два сета.

Бољом игром у претходном сету, одбојкаши из Крагујевца омогућили су себи да се боре за потпуно изједначења. Тако је и било. Борба за сваки поен настављена је и у четвртом делу игре, чак је и Рибница у завршници имала вођство, али је екипа коју са клупе предводи Драган Кобиљски успела да дође до зацртаног циља.

Победник меча одлучен је у петом сету. Иако се у  тај-брејку обично води највећа борба, Рибница није имала снаге да парира расположеном противнику. Повео је Раднички са 4:1, па са 7:3 и 12:6, да би меч решио у своју корист са 15:10.

Драган Кобиљски, тренер Радничког, захвалио се публици на подршци коју је пружала екипи током меча: „Сигурно наша највећа победа ове године. Савладали смо званичног победника Купа, који је играо у пуном саставу, док ми још увек нисмо решили наше кадровске проблеме. Пре свега честитам играчима на изузетној борбености и што ни у једном моменту нису одустали. Наставили су да сањају да је победа могућа. Велико је задовољство победити у оваквом мечу. Захвалио бих се и публици која је била уз нас све време, и позвао бих је да дође у што већем броју у уторак против Партизана“ – истакао је Кобиљски.

Најефикаснији у екипи Радничког био је Вук Иванковић са 16 поена, док се у Рибници највише истакао Стефан Окосановић са 24 поена. Крагујевчани ће у наредном колу ићи на мегдан Такову, док ће Краљевчани дочекати Црвену звезду.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!