Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда после маратона надиграла Рибницу

Одбојкаши Црвене звезде забележили су тријумф у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су вечерас, на гостујућем терену, савладали екипу Рибнице из Краљева са 3:2, по сетовима 25:19, 22:25, 27:29, 25:21 и 29:27.

Започела је Црвена звезда ову утакмицу добро и мини серијом од 3 поена стекла је предност. Правиле су се грешке и са једне и са друге стране, али гостујућа екипа је са добрим нападом реализовала поене у своју корист. Изједначена је била средина сета, док изабраници Игора Жакића нису преузели иницијативу и повели са 18:14, па 20:15. Држали су ту предност до краја сета, што им је било довољно да дођу до предности од 1:0.

Кренули су Београђани истим темпом и у другом периоду, али је Рибница изједначила и преокренула резултат. Одржавали су домаћини своју минималну предност скоро до завршнице сета, када су направили прво 3 поена заредом и повели 18:15, а потом и серију од 4 поена (23:19). Успели су да изједначе резултат на 1:1, а у томе им је доста помогла противничка екипа која је направила 12 грешака, што их је коштало да дуплирају предност.

Почетак трећег сета био је на страни црвено-белих, повели су са 7:4, па 8:5 и 10:7. Ипак, дошли су изабраници Милана Симојловића до изједначења. Уследила је игра поен за поен, до тренутка када је Црвена звезда опет дошла до вођства, а тако и до две сет лопте. Није успела гостујућа екипа да их искористи и реализује сет у своју корист. Уследио је неизвестан крај трећег периода, где су одбојкаши Црвене звезде имали још 2 сет лопте, али на крају је Рибница била истрајнија и са 29:27 успела да освоји сет.

Није се предао тим Жакића после два изгубљена сета, већ су дали све од себе да се врате у утакмицу. Направили су предност на самом почетку четвртог сета и држали су позитиван резултат на својој страни током целог периода. Вратили су се домаћини средином сета у свој ритам, али Црвена звезда је дошла до 2, а потом и 4 поена предности. Успела је гостујућа екипа, коју је предводио Никола Мељанац, да избори одлучујући сет.

Најузбудљивији и најнеизвеснији је био одлучујући, пети сет. Током целог периода играло се поен за поен. Смењивали су се и поени и предност, а до прве меч лопте стигла је екипа Рибнице (15:14), коју није искористила. Уследило је још осам меч лопти за домаћу екипу, али без успешног завршетка. Тачку на ову утакмицу ставила је Црвена звезда, након што су седму меч лопту реализовали у своју корист.

Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, сматра да је његова екипа показала један озбиљан карактер.

„Не могу да будем незадовољан после овакве утакмице и оваквог петог сета. Генерално, имали смо успона и падова. Добро смо отворили утакмицу, поготово први сет. У другом сету смо мало пали, укључујући и сервис, који нас није служио целу утакмицу, скоро до краја петог сета. Атмосфера за пожелети на једној одбојкашкој утакмици“, закључио је Жакић.

Црвена звезда ће у наредном колу дочекати екипу Ниша, док  Рибница путује за Горњи Милановац, где ће играти против екипе Металац Таково.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!