Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Тријумф Краљевчана и Суботичана на премијери 9. кола

Одбојкаши Рибнице из Краљева и Спартака из Суботице остварили су победе на отварању 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Рибница је данас, у Новом Саду, надиграла Војводину НС семе са 3:2, по сетовима 25:22, 21:25, 17:25, 27:25 и 15:10, док су Суботичани савладали Спартак из Љига са 3:1 (25:20, 24:26, 25:13, 25:21).

Војводина НС семе – Рибница 2:3

Краљевчани су у завршници уводног сета, који је био и више него изједначен, стигли до вођства. Ипак, Војводина се брзо стабилизовала и у наредна два сета дошла је до потпуног преокрета. Нису се предавали изабраници Милана Симојловића и освајањем четвртог периода меч су одвели у тај-брејк, у којем су доминантнијом игром забележили велику победу на неугодном гостовању.

voj rib5

Капитен Рибнице, Иван Тодоровић, каже да се његова екипа враћа својој препознатљивој игри: „Познато је да ове две екипе годинама уназад играју јако добре утакмице. Веома тешко гостовање за нашу екипу, јер сваке пете године Рибница побеђује у Новом Саду. Искористили смо њихово здравствено стање, пошто Војводина има проблема са повредама главних играча. Иза нас је још једна утакмица у пет сетова, али важна је победа. Враћамо се нашој препознатљивој игри, која треба да нас краси“– истакао је Тодоровић.

Слободан Бошкан, први тренер Војводине, рекао је да његова екипа није искористила прилике које су јој се указале: „Иако није лако изгубити на свом терену, морамо да прихватимо да нисмо искористили прилике које смо имали током утакмице. Поготово је то случај био у четвртом сету, када и поред предности од 16:10, нисмо успели да лако дођемо до поена. У тај-брејку смо изгубили ритам, што је противник знао да искористи. Честитао бих екипи Рибнице на победи. Показали су велику мотивисаност у тешким тренуцима. Ми ћемо урадити анализу утакмице и проценићемо шта је то што нисмо урадили добро“ – закључио је Бошкан.

Спартак Суботица – Спартак Љиг 3:1

Спартак је већ на почетку меча преузео иницијативу и дошао је до резултатске разлике, коју је касније претворио у вођство. Међутим, екипа из Љига је у другом делу меча подигла ниво своје игре и после велике борбе стигла је до изједначења. У наставку је домаћин опет био конкретнији и најпре је на убедљив начин повео по други пут, да би у четвртом сету потврдио свој квалитет и освојио нова три бода.

spa ljig

Тренер Суботичана, Ивица Јевтић, захвалио се свима у клубу на неизмерној подршци: „Психички је ова утакмица била тешка. Први сет смо решили у своју корист можда и лакше него што смо очекивали. Изгледа да нам је то дошло главе у другом делу меча, јер смо у њега ушли мало опуштеније, што је екипа из Љига успела да искористи. Знали смо да морам да приступимо много озбиљније и много пожртвованије у наставку меча и драго ми је што су момци то испоштовали. Као и увек када дођемо до битне победе, честитао и захвалио бих се својим играчима, али и стручном штабу и управи клуба на неизмерној подршци“ – закључио је Јевтић.

(фотографија: Instagram @ok_spartak_subotica1945)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!