Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан после драме надиграо Раднички

Одбојкаши Партизана Сокербет забележили су тријумф у једном од дербија 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, као домаћин, поразио Раднички доо из Крагујевца са 3:2, по сетовима 23:25, 25:19, 19:25, 25:23 и 27:25.

Уводни сет био је и више него интересантан. Обе екипе смењивале су се у вођству, и тако је било све до пред сам крај овог периода, када је Раднички био концентрисанији. Крагујевчани су у узбудљивој завршници искористили минималну резултатску разлику коју су раније стекли и повели са 1:0.

Партизан је у други део меча ушао са жељом да што пре стигне до изједначења, што им се на крају и исплатило. Резултатску залиху до које је стигла на почетку, домаћа екипа је одржавала током целокупног сета и лако стигла до изједначења.

Ипак, добар период ривала није утицао на самопоуздање Радничког, који је потпуно растерећено започео трећи сет. Повели су изабраници Немање Опачића са 8:2, па са 13:9 и 20:16, да би до новог вођства у овом сусрету дошли са 25:19.

Партизан се ни после нове предност ривала није предавао и настојао је да још једном ухвати прикључак у овом мечу. Иако је екипа из Крагујевца на крилим добре игре у претходном сету боље започела четврти период. Међутим, Партизан се брзо пробудио, окренуо је резултат, и до краја нешто бољом игром по други пут стигао до изједначења.

Меч је одлучен у више него неизвесном тај-брејку. Обе екипе дале су свој максимум у овом сету и водила се велика борба за сваки поен. Прву шансу за победу имао је Раднички, али је Партизан био прибран и успео је да продужи меч. До краја, Крагујевчани нису искористили још четири меч лопте, док је домаћин из осмог покушаја био успешан и дошао је до важне победе у веома исцрпљујућој утакмици.

Бојан Јанић, шеф стручног штаба Партизана, каже да је за њега ово најдража победа у сезони: „Утакмицу смо добили на чист карактер. Опет смо се мучили, порив расположене екипе Радничког, али ја сам презадовољан овом победом. Морам да признам да ми је ово најдражи тријумф до сада, јер је извојеван на чисту храброст, и због тога скидам капу мојим момцима. Нисмо играли добро, али смо успели да преломимо, иако смо били на ивици пораза“ – рекао је Јанић.

Капитен Радничког, Алекса Матић, дао је свој коментар на вечерашњу утакмицу: „Веома тешка утакмица за нас. Играли смо, жаргонски речено, на лопту са екипом Партизана. Криво нам је што нисмо искористили шансе које су нам се указале у петом сету. Опет нисмо били комплетни, али је добра ствар што се Рикардо вратио у екипу. Остаје нам да напорно тренирамо у наредном периоду, а резултати ће доћи сами" – истакао је Матић.

Најефикаснији играч у домаћем саставу био је Нејтан Делгудајс са 22 поена, док се у екипи из Крагујевца истакао Давиде Ковач са 21 поеном. Партизан ће у наредном колу дочекати Рибницу, док ће Раднички гостовати Спартаку у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!