Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Нова три бода за Црвену звезду

У 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге, Црвена звезда је вечерас, у Београду, остварила победу против екипе Младог радника из Пожаревца са 3:0, по сетовима 25:21, 25:22 и 25:23.

На почетку првог периода Млади радник је направио серију од четири поена и повео са 8:4. Одржавали су предност до средине сета, али су црвено-бели брзо успели да поравнају резултат, а онда и преокрену у своју корист. Међутим, изабраници Драгана Бонића се нису предавали и изједначили су на 17:17. Ипак, Црвена звезда је дошла до неколико сјајних поена и успела да реши први сет у своју корист.

Кренули су Пожаревљани са вођством и у другом делу игре, али такође само да средине сета. Уследила је игра поен за поен до резултата 14:14, када су Београђани направили серију од четири поена и повели са 18:14. Успела је гостујућа екипа да изједначи резултат (20:20), али уследила су нова три узастопна поена црвено-белих, што им је било довољно да дуплирају предност.

czv mrp1

У трећем периоду се константно смењивала предност. При резултату 11:11, Црвена звезда освојила је четири узастопна поена и повела са 15:11. Водила се велика борба, а гостујућа екипа је успела још једном у утакмици да стигне Београђане и изједначи резултат на 20:20. Међутим, брзо су изабраници Игора Жакића дошли до две сет лопте, а другу и реализовали у своју корист и тако ставили тачку на ову утакмицу.

Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, није очекивао максималан резултат, али су се његови момци побринули да га демантују.

„Екипа Младог радника у првом сету је доста грешила и тиме нас је погурала да се вратимо, а након тога добром игром у блоку смо успели да их неутралишемо. Други и трећи период утакмице је био као и свака утакмица са њима, фактички на један поен до самог краја сета. Успели смо да дођемо до победе у једној напетој утакмици, иако је било 3:0“, закључио је Жакић.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Никола Мељанац са 18 поена, док се у противничкој екипи највише истакао Младен Бојовић са 15.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!  

Одбојкаши Црвене звезде забележили су убедљив тријумф у првој утакмици финала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Ивице Јевтића су вечерас, на свом терену, надиграли Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:19, 25:21 и 25:23.

Црвено-бели силовити на препуној Бањици: Звезда повела у финалној серији!

У одбојци, насупрот фудбала и кошарке где је то редовна појава, вечити ривали, два славна спортска колектива, имена која се са поштовањем и дивљењем изговарају свуда у свету и један су од синонима српског спорта - Црвена звезда и Партизан, немају често прилике да у међусобном дуелу решавају питање шампионске титуле.

Празник одбојке: Дуел “вечитих” за титулу и историјски престиж!