Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Успешан деби Жељка Булатовића у Суботици

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца стигли су до тријумфа у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, у Суботици, надиграли Спартак са максималних 3:0, по сетовима 26:24, 25:19 и 25:21.

Предвођена новим тренером Жељком Булатовићем, који је почетком недеље именован за шефа стручног штаба, екипа из Крагујевца је на веома тешком гостовању успела да забележи велику победу.

Раднички је већ на старту меча наметнуо свој ритам и константно је био у предности. Нису ни Суботичани играли лоше и све време су пратили ривала у стопу, а чак су и у неколико наврата успели да стигну до изједначења. Ипак, у самој завршници првог сета, Раднички је најпре успео да спаси сет лопту, а неколико поена касније и да искористи прву шансу која му се указала и да поведе са 1:0.

Изједначена игра била је актуелна и на почетку другог сета, све до резултата 12:12, када је Раднички преузео иницијативу. Дошли су Крагујевчани у тим тренуцима до четири поена предности, које су одржавали до краја, и са 25:19 су по други пут повели на мечу.

spa rkg

У трећем, а испоставиће се касније и последњем сету, екипа из Крагујевца је била још једном успешна. Повели су изабраници Жељка Булатовића са 9:2, па са 15:7 и 20:13, да би са 25:21 заслужено дошли до великог тријумфа.

Жељко Булатовић, нови тренер Радничког, задовољан је победом своје екипе на неугодном гостовању: "Ја се још увек упознајем са екипом, која је у претходном периоду имала одређених проблема у виду болести и повреда. Могу да признам да сам јако задовољан максималном победом у Суботици која ове године игра изванредно са само два пораза до ове утакмице. Терен у Суботици био је и када сам ја играо веома незгодан и никоме није лако да игра тамо. Када се све сабере можемо да будемо задовољни, али морамо да радимо на још неким недостацима у наредном периоду“ – закључио је Булатовић.

Ивица Јевтић, први тренер Спартака, честитао је свом колеги на успешном дебију: „Честитам екипи из Крагујевца на победи и Жељку Булатовићу на лепом дебију, и надам се да ће наставити у оваквом ритму. Није пријатан осећај после пораза од 3:0 на домаћем терену, поготово после првог сета где смо имали нашу препознатљиву игру. Ипак, направили смо неке грешке које је противник искористио и дошао до предности. У другом сету је био очигледан пад и у расположењу и у игри, што нас је држало до краја утакмице. Следеће недеље нас очекује меч са Рибницом, у којем ћемо се борити и надам се да ћемо бити успешни“ – рекао је Јевтић.

Најуспешнији у победничком тиму био је Алекса Матић са 14 поена, док је у домаћој екипи Никола Жугић додао 11. Раднички ће у наредном колу дочекати Ниш, док ће Спартак гостовати Рибници.  

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!