Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Дерби зачеља припао Спартаку из Љига

Одбојкаши Спартака из Љига стигли су до важног тријумфа у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Спартак је вечерас, као гост, победио Ниш са 3:1, по сетовима 26:24, 22:25, 25:20 и 25:23.

Већ у првом сету уверили смо се да ће овај меч бити итекако занимљив и неизвестан. Сам почетак био је изједначен, после чега је екипа из Љига преузела контролу и повела са пет поена предности. Покушавао је Ниш на све начине да се приближи ривалу, што му је и пошло за руком у завршници овог периода (22:22). У наставку су обе екипе размениле по неколико поена, да би Спартак искористио прву шансу и повео са 1:0.

Наставили су гости у истом ритму и у другом делу игре, али су овога пута од самог старта били у предности. Као што је то био случај у претходном периоду, Нишлије су и у овом сету успеле да изједначе резултат тек у завршници (22:22), после чега су везали три поена за поравнање укупног резултата.

Није на Љижане пуно утицала боља игра ривала на крају претходног сета, и у трећем су они били успешнији. Диктирали су темпо од првог поена, повећавали су своје вођство, и на крају су лако стигли до нове предности.

У четвртом сету је екипа из Љига само потврдила бољу игру из целокупног меча. Пружио је Ниш јак отпор и у овом периоду, чак је и био у предности (18:15), али је Спартак у тим тренуцима везао пет поена, и до краја је искористио ту залиху за битну победу.

Ненад Ковачевић, тренер Спартака, каже да је његова екипа овом победом дошла до много лакше позиције за наставак сезоне: „И пре почетка се знало да је ова утакмица веома битна и да се састају две екипе које се боре за опстанак. Наравно да није још ништа готово, али смо овом победом дошли до много лакше позиције за наставак сезоне. Ниш се појачао у последњих пар недеља довођењем двојице странаца на позицијама коректора и примача. Што се тиче самог меча, отворили смо га по договору који смо имали и били смо храбри у свим елементима. У другом сету смо исто одиграли сјајном, али је Ниш успео да дође до изједначења. У наредна два периода противник је поново био веома расположен, али ми нисмо клонули духом, договорили смо се да играмо поен за поен, што нам је пошло за руком и остварили смо победу. Ово није био нимало лак задатак, и због тога сам поносан на своју екипу што је успела да победи. На крају бих само напоменуо да ову победу посвећујем својој мајци“ – закључио је Ковачевић.

Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Милош Надаждин са 18 поена, док се код гостију истакао Вељко Масуловић са 13. Спартак ће у наредном колу дочекати Млади радник, док ће Ниш гостовати Радничком у Крагујевцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!