Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина се реванширала Партизану за елиминацију из Купа!

Одбојкаши Војводине НС семе тријумфовали су у дербију 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас у дворани Мастер, надиграли домаћи Партизан Сокербет са 3:2, по сетовима 19:25, 25:17, 14:25, 25:15 и 15:9. 

Дерби је испунио своја очекивања, а екипа из Новог Сада је и поред умора услед утакмице, коју је одиграла у склопу Лиге шампиона, успела да савлада великог ривала.

Обе екипе су у овај сусрет ушле са одређеном дозом опреза, што се одразило на резултат, који је у већем делу уводног сета био изједначен. Војводина је у пар наврата имала по неколико поена предности, али се Партизан сваки пут враћао. Средином сета су црно-бели направили преокрет и при резултату 17:17,  домаћин је направио серију од 8:2, која му је омогућила да поведе.

par voj

Почетак другог дела игре био је веома сличан као и у претходном периоду. Ипак, при резултату 13:13, уследила су четири аса Немање Чубрила у само шест поена, која су у великој мери утицала на даљи ток овог сета. Новосађани су у потпуности преузели контролу и у наставку су сјајном одбраном противнику дозволили да освоји свега четири поена и изједначили су укупан резултат.

За разлику од претходна два, трећи сет је био сушта супротност. Парни ваљак је убацио у пету брзину и екипа из Новог Сада се није ништа питала. Није Војводина била толико лоша, колико је Партизан био супериоран и на веома убедљив начин су изабраници Бојана Јанића стигли до нове предности.

Када су сви очекивали да ће Партизан, након рапсодије у претходном сету, завршити започет посао у четвртом, коначно се пробудио Радослав Парапунов, који је у потпуности да ветар у леђа својој екипи. Војводина је само повећавала предност до које је стигла на старту овог периода, и одвела је овај меч у одлучујући, пети сет.

Уморни домаћин једноставно није имао снаге да се супротстави расположеном госту у тај-брејку. Војводина је сјајном игром новајлије Баранека и већ поменутог Парапунова, лако долазила до поена и на крају је заслужено однела три бода кући.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, каже да је његова екипа у другом делу меча одиграла баш како је и требало: „У нашој игри било је доста осцилација током читавог меча. Први разлог такве наше игре је тај што је Партизан имао периоде у којима је играо добро. Други разлог је што смо ми у измењеној постави, са новим појачањем Камелом Баранеком, који после једног тренинга није имао прилике да се упозна са својим саиграчима у потпуности. Партизан је имао веома добру реализацију на њиховим високим лоптама и наш двојни и тројним блок није успео на добар начин да их заустави. Ипак, у четвртом и петом сету смо одиграли баш како и треба да играмо. Имали смо мирноћу и чврстину када се бранимо. На крају бих честитао својим играчима на доброј партији и наравно, победи“ – закључио је Бошкан.

Један од хероја у победи своје екипе, Немања Чубрило, дао је коментар на ову утакмицу: „Као и што резултат по сетовима каже, и једна и друга екипа је играла са пуно осцилација. Ипак, ми смо у четвртом сету и тај-брејку највише нападали сервисом, а до краја утакмице је прорадио и блок. Све коцкице су се на крају спојиле и веома сам срећан због ове победе“ – рекао је Чубрило.

Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Радослав Парапунов са 24 поена, док је у домаћој капитен Лазар Мариновић додао 22. Војводина ће у следећем колу дочекати Спартак из Суботице, док ће Партизан одиграти вечити дерби са Црвеном звездом.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!