Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Рибница стрепела, али на крају однела победу

Одбојкаши Рибнице из Краљева остварили су важну победу у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Краљевчани су вечерас, као домаћини, победили Млади радник са 3:2, по сетовима 27:25, 32:30, 22:25, 24:26, 15:10.

Млади радник ће у наставку сезоне бити и више него ослабљен, пошто је млади техничар, Алекса Батак, каријеру наставио у Кану. Ипак, нема превише простора за бригу у екипи из Пожаревца, пошто је Никола Тонић вечерас одиграо и више него добро.

Прошлогодишњи победник и овогодишњи финалиста Купа Србије ушли су у меч са високим амбицијама. Прво је Млади радник на почетку уводног сета направио неколико поена разлике, али се Рибница брзо вратила. Уследио је бољи период домаћина, који је у једном тренутку имао и пет поена предности (18:13). Међутим, гости су се брзо стабилизовали и изједначили су резултат. Труд Рибнице се на крају ипак исплатио, пошто су Краљевчани из трећег покушаја успели да поведу са 1:0.

Веома сличан ток имао је и други део игре. После раног вођства екипе коју са клупе предводи Драган Бонић, Рибница је пронашла свој ритам и предност је била на њеној страни. Тако је било све до завршнице, када су се Пожаревљани још једном резултатски вратили у меч и овог пута је вођена већа борба него у претходном сету. Изабраници Милана Симојловића су на крају успели да искористе седму меч лопту и на семафору је убрзо писало 2:0.

Иако је претходни период био и више него исцрпљујућ и неуспешан, Млади радник је у трећи сет ушао веома расположено. Већ до средине овог периода имали су шест поена предности, који су им нешто касније омогућили да смање заостатак за ривалом.

Успех у трећем делу игре, донео је велико самопоуздање у четвртом периоду. Иако је екипа из Краљева била бољи ривал до средине сета, Пожаревљани су ухватили прикључак и до краја су успели да се потпуно врате у овај сусрет. Победник је одлучен у тај-брејку.

Очекивало се да ће у одлучујућем сету неизвесност ескалирати, али овог пута то није био случај. Домаћин је био концентрисанији и сигурнији од самог почетка, и без пуно проблема изашао је као победник из овог трилера.

Капитен Рибнице, Иван Тодоровић, имао је само речи хвале за данашњег противника: "Морам да будем задовољан победом, с обзиром да нас је ова екипа избацила прошле године из плеј-офа, а ове године из Купа. Одлична екипа на челу са сигурно најдоминантнијим играчем лиге,  Младеном Бојовићем. Ово је за нас много битна победа, јер у некој рачуници ми јуримо друго-треће место" – рекао је Тодоровић.

Најефикаснији играчи у победи своје екипе били су капитен Иван Тодоровић и Михајло Пајић са по 25 поена, док је у гостујућој екипи Младен Бојовић додао нестварних 36 поена. Рибница ће у наредном колу, које је на програму крајем јануара, гостовати Спартаку у Љигу, док ће Млади радник дочекати Таково.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!