Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пожаревљани шокирали Војводину

Одбојкаши Младог радника из Пожаревца стигли су до велике победе у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пожаревљани су вечерас, у Новом Саду, победили фаворизовану Војводину са 3:1, по сетовима 19:25, 25:18, 25:20 и 25:21.

Екипа Драгана Бонића је овом победом спречила Новосађане да заузму чеону позицију на табели.

После мало бољег старта гостију, Војводина је у потпуности преузела иницијативу. Ређали су се напади Мехића и Парапунова, што је домаћину омогућило да направи пет поена предности. Покушао је овогодишњи финалиста Купа Србије да се средином сета врати у игру, али су га у томе омеле непотребне грешке. На крају су Новосађани само повећали већ стечену предност и повели са 1:0.

Већ на почетку другог сета било је јасно да се Млади радник неће тако лако предати. Одмах су гости повели са 6:1, па са 7:3 и 14:8. Сјајни су одбојкаши из Пожаревца били у блок игри, а овог пута је Војводина била та која је направила велики број грешака. Средином овог сета било јасно да ће актуелни шампион Србије тешко преокренути резултат у своју корист. Тако је и било, пошто је тим Драгана Бонића поравнао укупан скор.

Желели су у табору новосадске екипе да што пре забораве дешавања из претходног периода, и у трећи сет су ушли са жељом да врате препознатљиву игру. Тако је и било, али само да средине овог дела игре, када се гостујућа екипа поново пробудила и сјајним ас сервисима и успешним блоковима најпре изједначила резултат, а затим и повела. Војводина поново није имала одговор на игру расположеног ривала, који је врло брзо повео са 2:1.

Четврти сет био је готово исти као и претходни. Војводина је на почетку повела са 5:0, па са 11:6 и 18:14, али је у том  тренутку и стала. Уследела је серија Младог радника од 6:0, за коју су највише заслужни сјајни сервиси Алексе Поломаца. До краја су гости искористили пад ривала и са 25:21 су дошли до злата вредног тријумфа.

Драган Бонић, тренер Младог радника, сматра да је победа у Новом Саду велики подвиг за његову екипу: „Пре свега бих честитао мојим играчима на заслуженој победи. Од 10. јануара смо радили веома квалитетно. Евидентно је да смо имали неких проблема у првенству, али сматрам да је победа у Новом Саду велики подвиг. Ова утакмица нам је итекако значила за потврду седме позиције пред плеј-оф. Одиграли смо одлично и морам да похвалим све играче. Одлично смо сервирали и били смо веома квалитетни када су расејани пријеми у питању. Ова победа ће бити диван подстрех за наставак првенства“ – закључио је Бонић.

Најрасположенији у победи своје екипе био је искусни коректор Младен Бојовић са 22 освојена поена, док је у домаћој екипи Давид Мехић додао 18. Млади радник ће у наредном колу угостити Партизан, а Војводина ће гостовати Спартаку у Љигу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!