Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда прекинула црну серију и сачувала прво место

Одбојкаши Црвене звезде дошли су до битног тријумфа у дербију 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас као домаћин надиграла директног ривала за лидерску позицију, екипу Рибнице из Краљева са 3:2, по сетовима 21:25, 25:22, 25:22, 23:25 и 15:13.

Црвено-бели су овом победом прекинули серију од три везана пораза, док су изабраници Милана Симојловића завршили низ од пет узастопних победа.

Ушла је Звезда силовито у овај сусрет. Већ на самом почетку игре на семафору је било 5:0 у корист домаћина, највише захваљујући Николи Мељанцу, који игра сезону из снова. Настојала је екипа коју са клупе предводи Игор Жакић да задржи стечену предност, али је Рибница средином сета, на крилима Александра Стефанова, преокренула резултат. Наставио је тим из Краљева са бољом игром и у даљем току овог периода и стигао је до три поена предности, највише захваљујући грешкама ривала. До краја сета више није било узбуђења и Рибница је повела са 1:0.

czv rib1

У другом делу меча обе екипе пружиле су свој максимум, што се у потпуности одразило на игру. Све до резултата 8:8 играло се поен за поен, након чега је Црвена звезда везала три поена, која су, испоставиће се на крају, била пресудна у овом сету. Тим из Београда је заједничким залагањем читаве екипе одолео свим покушајима Краљевчана и укупан резултат био је изједначен.

czv rib2

Изабраници Милана Симојловића су на почетку трећег сета били решени да поново стигну до предности и повели су са 3:0. Међутим, није дуго требало лидерима Суперлиге да преокрену резултат и већ до средине сета били су у особној предности. Тако је било до саме завршнице, у којој је актуелни победник Купа Србије успео да стигне до поравнања резултата (20:20). Ипак, тада је на сцену ступио сјајни Никола Мељанац, који је снажним смечом и одличним блоком поново својој екипи омогућио предност. До краја је новајлија у црвено-белом дресу, Стефан Скакић, био хируршки прецизан са сервис линије, и Звезда је стигла до потпуног преокрета.

czv rib3

Свако ко је очекивао да ће се Рибница предати након велеобрта ривала, грдно се преварио. Иако је домаћин захваљујући понајвише капитену Чедомиру Станковићу, који је био сјајан на мрежи, стигао до лепе резултатске разлике и надомак победе, гости су се на време пробудили. Сви напори Рибнице да стигне предност расположеног ривала, исплатили су се у самој завршници. Звезда је све до резултата 23:21 била у предности, када су Краљевчани везали четири поена, највише захваљујући грешкама ривала, и са 25:23 одвели су меч у тај-брејк.

czv rib4

Велика борба, као и сва напетост и неизвесност стала је у пети, одлучујући сет. Почетак је био изједначен, пошто су обе екипе неизменично долазиле до поена. Ипак, при резултату 5:5, уследела су два поена Александра Стефанова, која су уз грешку Николе Мељанца из напада, одвела Рибницу на плус три. Сачувала је гостујућа екипа ову предност у наредних неколико поена, после чега се Звезда у потпуности вратила и изједначила резултат на 10:10. Поново је уследела изједначена игра, након чега је Стефанов поклонио Звезди меч лопту, коју је капитен Станковић спровео у велику и важну победу за његову екипу.

czv rib5

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, сматра да је његовој екипи била потребна оваква утакмица: „Тешка победа, поготово зато што играмо после два неугодна пораза. Несигурност се видела и у вечерашњој утакмици. Иако смо добро отворили сет, они су својим сервисом и одбраном успели да преокрену и поведу. У другом смо ми добро сервирали. Шта да кажем за четврти сет, у којем смо водили све време, чак и у једном моменту седам разлике. Прерано смо помислили да је готово, а Рибница се није предала и скидам капу за то. Одиграли су један добар меч. Повољно за нас је што је резултат исти као и у првој утакмици 3:2, и мислим да нам је требала један овакав меч да се дозовемо памети, а са друге стране да пробијемо баријеру коју смо створили након паузе. Надам се да ћемо у наредна два кола урадити добар посао и задржати прву позицију на табели“ – закључио је Жакић.

Милан Симојловић, стратег Рибнице, каже да је Црвена звезда била концентрисаније у петом сету: „Одлична утакмица вечерас. Честитам колеги Жакићу и екипи Црвене звезде. Мислим да је публика која је дошла вечерас у великом броју имала шта да види. Слична утакмица оној у Краљеву у којој је одлучивала једна лопта. Опет је Звезда у тај-брејку била концентрисанија од нас, завршила онда када је требала да заврши неке кључне лопте и победила са 3:2. Нама остају још две утакмице до краја да обезбедимо што више победа пред почетак плеј-офа“ – истакао је Симојловић.

Андреј Ристић, одбојкаш победничке екипе, дао је свој коментар након тријумфа: „Честитам момцима из Краљева на једној изванредној утакмици. Ретко се дешава да је овако пуна хала на Бањици. Данашњи меч био је једноставно за уживање. Утакмица пуна емоција и пуна борбе. Мислим да је утакмицу пресудила наша дисциплина коју имамо током тренинга, јер проводимо доста времена у сали. Били смо храбри и доказали смо себи да можемо играти на нивоу на којем смо били у првом делу сезоне“ – рекао је Ристић.  

Најефикаснији у победи своје екипе очекивано је био Никола Мељанац са 28 поена, док се код гостију истакао Александар Сафанов са 19. Црвена звезда ће у претпоследњем колу регуларног дела сезоне играти са Нишом у гостима, а Рибница ће ићи на мегдан Такову.  

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!