Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црно-бели успешни у Пожаревцу

Одбојкаши Партизана Сокербет забележили су победу у утакмици 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, у Пожаревцу, поразио Млади радник са 3:1, по сетовима 25:22, 25:20, 19:25 и 25:15.

Ова утакмица била је увертира за финале Купа Србије у којем ће главни протагонисти бити вечерашњи ривали.

Започео је Партизан овај меч са два одлична блока Нејтана Делгудајса и Новице Бјелице, и већ на старту наговестио да ћемо гледати једну тврду утакмицу. Наставак уводног сета донео је велику борбу, у којој су и једна и друга екипа периодично долазиле до поена. Када год би гости везали два поена, домаћин би узвраћао истом мером. На овакву игру утицао је и велики број грешака и са једне и са друге стране мреже. Таква ситуација виђена је све до саме завршнице овог периода, у којој су црно-бели искористили прву шансу која им се указала и грешком искусног Младена Бојовића повели са 1:0.

mrp par2

Резултат из претходног сета, позитивно је утицао на изабранике Бојана Јанића, који су и на почетку другог дела игре диктирали темпо. И овог пута им је у великој мери помогла деконцентрисаност Пожаревљана, али и сјајни сервиси, који су неретко завршавали на тлу противничког дела терена. Међутим, Млади радник се брзо пробудио и већ до средине сета успео је да стигне до поравнања резултата, након чега се све до пред сам крај овог периода играло поен за поен. Јунак завршнице био је искусни Новица Бјелица, који је сјајном одбраном на мрежи и још бољим сервисима, омогућио својој екипи да направи серију, након чега је и дуплирала укупан резултат.

Након велике и убедљиве предности ривала, одбојкаши Младог радника схватили су да је враг однео шалу и кренули су на све или ништа. Захваљујући сјајној тимској игри коју је предводио Бојовић, Пожаревљани су прилично лако сломили отпор Партизана и већ до средине сета имали су шест поена предности. На задовољство публике у хали, нису се на томе зауставили, већ су били истрајни до самог краја, смањили су број грешака у односу на претходна два сета и заслужено смањили вођство противника.

Иако је претходни део меча припао домаћину, Београђани се нису превише потресли, већ су као и у прва два сета одиграли веома ангажовано. После нешто неизвеснијег уводног дела сета, вицешампион Суперлиге је направио велику резултатску залиху, која је била недостижна за екипу Драгана Бонића. Колико је Парни ваљак био убедљив, сведочи чињеница да је разлика на крају овог сета била 10 поена. Тачку на вечерашњи сусрет ставио је успешним блоком сјајни Новица Бјелица.

Тренер Партизана, Бојан Јанић, нада се да ће утакмица у финалу Купа бити лепша од вечерашње: „Изузетно битна победа за нас за повратак самопоуздања због завршнице првенства. Имамо још два кола до краја регуларног дела, у којима свако може да поправи пласман на табели. Није била лепа утакмица са обе стране. Напротив, била је једна од ружнијих којима сам присуствовао, али надамо се да ће у финалу Купа бити лепа, па нека победи бољи“ – истакао је Јанић.

Драган Бонић, стратег клуба из Пожаревца, каже да је Партизан у овом тренутку спремнији у односу на његову екипу: „Честитам екипи Партизана на заслуженој победи. Одиграли су одлично вечерас у фази напада и у фази одбране. Једноставно, прва два сета нисмо успели да им парирамо на помереним лоптама, где су они имали одличну реализацију у нападу. Успели смо у трећем сету да се вратимо у меч, пре свега добрим сервисом. Међутим, евидентно да је Партизан у овом тренутку био спремнији. У четвртом сету су поново боље сервирали, а ми смо имали много грешака, поготово на флот сервису. Ми идемо даље и припремамо се за наставак првенства и финале Купа“ – закључио је Бонић.

Лазар Мариновић, капитен Партизана, дао је свој коментар након вечерашње утакмице: „Честитке екипи Младог радника, као и мојим саиграчима на једној одличној утакмици на моменте. Ово је веома битна победа за мој тим, после пораза у претходном колу. Надам се да ћемо у наставку првенства заиграти још боље“ – кратко је рекао Мариновић.

Најрасположенији играч у победничком тиму био је управо Лазар Мариновић са 16 поена, док је код домаћина Младен Бојовић освојио 21. Партизан ће у претпоследњем колу дочекати Спартак из Љига, док ће Млади радник гостовати Спартаку у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!