Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победа Војводине након велике борбе

Одбојкаши Војводине НС семе савладали су екипу Радничког доо максималним резултатом, у оквиру 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Војводина је вечерас, у дворани „Спенс“ , забележила тријумф над Радничким из Крагујевца од 3:0, по сетовима 28:26, 28:26, 25:23.

Овом победом Новосађани су се попели на друго место на табели, пред последње коло регуларног дела сезоне.

Ушао је Раднички боље у први период игре и одмах на почетку везао три поена. Кратко је трајала њихова предност, екипа из Новог Сада је изједначила. При резултату 9:9, гостујући тим је направио још једну серију од три поена и вратио вођство. До саме завршнице нису дали домаћинима да им се приближе на мање од два поена и тако су и стигли до две сет лопте. Није дозволио Радослав Парапунов сјајним нападом да Раднички поведе, а онда је уследио и поен из блока Стевана Симића за поравнање резулутата. Ушли смо у неизвесну завршницу, а још један блок Новосађана и успешан напад довео их је до освајања првог сета.

Готово идентично започела је екипа Радничког и други сет. Играло се поен за поен до резултата 13:13, када су изабраници Жељка Булатовића направили три узастопна поена и повели 16:13. Међутим, Војводина је одмах узвратила ударац истим принципом. Уследила је поново игра поен за поен, сконцентрисано су играле обе екипе, а након велике борбе тим који предводи Слободан Бошкан дуплирао је предност. Успели су да спасу две сет лопте противничке екипе, а тачку на сет ставио је Камил Баранек успешним блоком.

voj rkg1

Иако су тесно изгубили прва два сета, нису се демотивисали Крагујевчани, већ су покушали и у трећем периоду да се домогну сета. Још једном је почетак припао њима и ту резултатску разлику су држали у својим рукама све до средине сета. Поравнала је Војводина резултат, али одличном игром гостујућа екипа је опет прешла у вођство. Ипак, нису успели да задрже предност и уследила је још једна неизвесна завршница. Грешком сервиса Радничког, домаћин је стигао до две меч лопте, а тачку на ову утакмицу ставио је Давид Мехић незаустављивим нападом.

voj rkg3

Тренер Војводине, Слободан Бошкан, честитао је својој екипи, а посебно је задовољан како је његов тим играо и изгледао на терену.

„Показали смо у овој утакмици да можемо да играмо као тим, где смо сви посвећени само једном циљу, а то је победа. У тешким моментима који су били у сва три сета смо показали своју снагу и свој квалитет. Меч је био тежак, и оно што се мени свидело то је наша игра поен за поен. У тренуцима када је Раднички водио, били смо смирени и сконцентрисани да урадимо оно што је потребно да би освајали сетове. Када се подвуче црта, једна добра утакмица и тимска победа“, рекао је Бошкан.

Играч Радничког, Лазар Копривица, изјавио је да је очекивао тешку утакмицу, с обзиром да је Војводина шампион дуг низ година.

„Ми смо се борили, очигледно имамо неки проблем да не можемо да завршимо сет. Морамо да видимо где нам је проблем и да порадимо на томе. Остаје још једно коло и долази оно најважније – плеј-оф. Показало се ове године да нема неког изразитог фаворита, тако да позиција на табели није толико пресудна, мораћемо да будемо на највећем могућем нивоу да бисмо догурали далеко“, рекао је Копривица.

voj rkg2

Новосађанин, Андреј Рудић, честитао је екипи Радничкој на одличној игри.

„Када се погледа резултат, помислиш да смо лако дошли до победе. Међутим, сваки сет преко 20, на разлику. Била је одлична одбојка, честитам екипи Радничког на сјајној игри, али ми смо играли боље и самим тим победили“, закључио је Рудић.

Најефиканији у Војводини био је Радослав Парапунов са 13, док су се у противничкој екипи највише истакли Алекса Матић и Хосе Таукхтем Арим, такође са 13 поена. У наредном и последњем колу регуларног дела, Војводина НС семе путује у Краљево, где ће играти са екипом Рибнице. Са друге стране, Крагујевчани дочекују Партизан Сокербет.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!