Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Љижани сачували наду за плеј-оф

Одбојкаши Спартака из Љига успешно су окончали регуларни део сезоне, пошто су славили на премијери 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Љижани су вечерас, као домаћини, надиграли имењаке из Суботице са 3:2, по сетовима 29:27, 23:25, 27:29, 25:21 и 15:8.

Овом победом је тим из Љига остао у трци за осму позицију, која води у плеј – оф.

Ушла је домаћа екипа стегнуто у овај меч и великим бројем грешака омогућила је тиму Ивице Јевтића да направи малу резултатску разлику, која је била на стању до средине уводног сета. При резултату 13:9 у корист гостију, тим из Љига је одличном игром у нападу и одбрани успео да анулира предност ривала. Није овај налет изабраника Ненада Ковачевића утицао на самопоуздање Суботичана, који су врло брзо повратили вођство и стигли надомак освајања првог сета. Међутим, тада је на сцену ступио један од најбољих поентера лиге, Милош Надаждин, и сјајним сервисима омогућио је свом тиму да још једном стигне до изједначења. Уследео је периоду у којем се играло поен за поен. На крају су Љижани успели да спасу три сет лопте и искористили су другу шансу која им се указала за велико вођство.

Почетак другог дела игре био је веома сличан првом. Екипа са севера Војводине диктирала је темпо, док је тим из западне Шумадије одржавао корак за противником. Оваква слика виђена је све до резултата 18:18, када је Главинић сјајним ас сервисом омогућио домаћој екипи да први пут поведе у овом мечу. Ипак, испоставило се на крају да је то био и једини пут када је Ковачевићева екипа била у предности, пошто су Суботичани после још једне узбудљиве завршнице успели да поравнају укупан резултат.

Нови сет, нова драма. За разлику од претходна два, екипа из Љига је овог пута била бољи ривал у уводном делу трећег периода. При резултату 7:7, Љижани су везали пет поена од чега су три била из блока. Ипак, брзо су гости одговорили на ову серију ривала и наредних неколико напада, поново је на снази био егал. До краја је виђена изједначена игра у којој су и једна и друга екипа пружиле свој максимум, а екипа Ивице Јевтића је идентичним резултатом као и противник у првом сету стигла до потпуног преокрета.

Иако је гостујућа екипа након три одиграна сета била ближе тријумфу, домаћин се ни тада није предавао. Од старта је екипа Ненада Ковачевића преузела иницијативу и до краја је била доминантнији тим на терену. Ређали су се поени и из напада и из одбране, који су утицали да се грешке занемаре. Љижани су у финишу само потврдили свој квалитет у овом периоду и одвели су утакмицу у одлучујући, пети сет.

Очекивало се да ће тај-брејк донети истинску борбу, али чини се да Суботичани нису имали снаге да се супротставе расположеном противнику. Веома лако је екипа из Љига привела овај меч крају, пошто је најпре повела са 4:1, па са 7:5 и 11:7, да би са 15:8 сачувала наду за плеј-оф.

Милош Надаждин, ас Спартака из Љига, дао је свој коментар на вечерашњу победу његове екипе: „Победа је велика, али ми и даље зависимо од Такова. Ми смо дали све од себе и сада чекамо Црвену звезду да нам учини услугу. Одиграли смо вечерас највише на енергију. Такође, публика је била сјајна и то нам је у великој мери омогућило да остваримо победу. Суботичани су пружили одличну партију и честитам им на томе. Да су победили, не би било незаслужено, али смо ми преломили у петом сету и остварили важну победу“ – рекао је Надаждин.

Ивица Јевтић, тренер Суботичана, сматра да његова екипа може да се носи са свим ривалима у плеј-офу: „Пре свега бих честитао Спартаку из Љига на победи. Момци су се борили и заслужено су победили. Наравно, било би глупо да након сјајног наставка сезоне не честитам својим играчима. Штета је што смо на последњем степенику пропустили шансу да ми одлучујемо о четвртој позицији на табели, али све је то спорт. Знали смо да нас очекује тежак посао и посебно бих похвалио публику која је носила своје љубимце. Када је наставак сезоне у питању, ми смо показали да можемо да се носимо са свим екипама. Чак смо добијали и тимове који претендују на трофеје. На нама је да се боримо, посебно на нашем терену, пред нашом публиком. Сматрам да можемо да помрсимо рачуне свим екипама“ – закључио је Јевтић.

Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Милош Надаждин са 29 поена, док су код гостију Немања Јунгић и Никола Павловић освојили по 16. Суботичане очекује наставак такмичења у плеј-офу, док Љижани зависе од утакмице коју ће у недељу одиграти Звезда и Таково.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!