Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Крагујевчани након преокрета надиграли Партизан

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца дошли су до велике победе у последњем, 18. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, код куће, надиграли Партизан Сокербет са 3:1, по сетовима 23:25, 25:14, 25:22 и 25:19.

Обе екипе ушле су под неком врстом притиска у овај меч, што је резултирало великим бројем грешака на обе стране. Међутим, брзо су се актери ове утакмице консолидовали и у наставку смо имали прилику да пратимо велику борбу. У већем делу уводног сета, Раднички је био тај који је диктирао темпо, највише захваљујући сјајној игри у одбрани. Тако је било све до резултата 19:15, када је Партизан серијом од 5:0 стигао до преокрета и првог вођства још од самог почетка меча. Овај налет гостију био је кључан за први сет, пошто је након неколико поена и једне и друге екипе, чета Бојана Јанића искористила прву шансу и са 25:23, повела са 1:0.

Други део игре био је суша супротност првом, пошто је на терену постојала само једна екипа. Крагујевчани су од старта преузели иницијативу и са три успешна блока у првих шест поена, наговестили да ће врло брзо стичи до укупног изједначења. Тако је и било, пошто се резултатска разлика у корист домаћин експресно повећавала, а Партизан није имао одговор. Можда и најбољи период овог сета одиграо се при резултату 20:13 у корист домаћина, када је млади Давиде Ковач у само четири поена остварио три ас сервиса и својој екипи омогућио да дође на корак од поравнања резултата. Раднички је недуго затим искористио другу сет лопту и веома убедљиво је стигао до укупног изједначења.

Тамо где је стао у претходном, тим Жељка Булатовића наставио је у трећем периоду. Већ на старту је Тоуктен са два сервиса која су пала на тло противничке екипе омогућио својим саиграчима да направе лепу резултатску разлику. Наставила је дружина из Крагујевца и у даљем току овог сета да терорише противнички тим, који се грчевито борио да заустави разузданог ривала. Најближи томе био је средином овог периода, када је пришао на поен заостатка, али је то било све што је урадио. До краја је домаћа екипа поново стигла до неколико поена предности, који су били и више него довољни за потпуни преокрет у овом веома занимљивом окршају.

На почетку четвртог сета су обе екипе периодично биле у предности и таква слика виђена је све до резултата 7:7, када је домаћи тим везао четири поена и стигао до особне предности. Крагујевчани су, на крилима већ поменутог Давидеа Ковача, наставили са сјајном игром и победник је брзо био познат. На крају је Раднички стигао до шест меч лопти, искористио другу и остварио је велики тријумф.

Алекса Матић, капитен Радничког, дао је коментар након победе своје екипе у вечерашњој утакмици: „Једна тешка утакмица за нас у последњем колу. Ми смо ишли на победу и мислим да смо имали већу жељу, да би што спремније дочекали плеј-оф. У првом сету је Партизан искористио наше грешке и успео је да преокрене резултат. Ипак, ми смо у наставку меча појачали ритам и до краја смо одиграли веома добро. Следи плеј-оф у којем ћемо ичи на победу у свакој утакмици. Завршница ће бити много тежа од самог првенства, али ћемо ми дати све од себе“ – рекао је Матић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Давиде Ковач са 22 поена, док је код гостију Нејтан Делгудајс освојио 14. Чека се расплет у осталим утакмицама, али је већ од раније јасно да ће обе екипе заиграти у плеј-офу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!