Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Воша и Звезда лако, трилери у Крагујевцу и Београду

Одигране су прве  утакмице четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге у конкуренцији одбојкаша. У све четири утакмице које су се вечерас одиграле, није било већих изненађења.
 
Војводина НС семе - Млади радник 3:0 (25:14, 25:18, 25:17)
 
Одбојкаши Војводине НС семе били су убедљиви у првој утакмици четвртфинала плеј-офа.
 
Ушли су расположено Новосађани у овај дуел. Повели на самом почетку првог периода, а предност је само расла. Направила је Војводина серију од шест поена и дошла до вођства од 23:13, што је било довољно за освајање првог сета. Наставио је тим који предводи Слободан Бошкан са сјајном игром и другом периоду. Од почетка до краја је резултат био на њиховој страни и без проблема су успели да дуплирају предност. Није дозволила екипа из Новог Сада противнику да се врати у утакмицу, већ су и у трећем сету били доминантнији. Дошли су до великих девет меч лопти и забележили победу максималним резултатом на домаћем терену.
 
Тренер Војводине, Слободан Бошкан, задовољан је са победом своје екипа и сматра да су одиграли једну добру утакмицу.
 
"Били смо сконцентрисани више од противника и били смо ангажовани у свим елементима, поготово у блоку и игри у пољу. Очекујем тежу партију на њиховом терену, сигурно ће то бити другачија утакмица. Ако ми уђемо са оваквим притиском као данас, очекујем да направимо притисак од почетка утакмице и да га држимо константно током читавог меча до победе", закључио је Бошкан.
 
cfs2
 
Најефикаснији у тиму Војводине био је Радослав Парапунов са 13, док се у противничком тиму највише истакао Младен Бојовић са 21 поеном.
 
Раднички доо - Спартак 2:3 (25:23, 17:25, 18:25, 25:17, 6:15)
 
Екипа Спартака из Суботице забележила је победу након велике борбе против Радничког из Крагујевца.
 
У првом делу игре екипа Спартака водила је до средине сета, али су Крагујевчани успели да поравнају, а затим и преокрену резултат у своју корист. Уследила је серија поена Радничког и стигли су до четири сет лопте, а тек трећу реализовали у своју корист. Вратио је тим из Суботице своју игру у другом сету и од почетка до краја држали вођство на својој страни, а са 25:17 поравнали укупан резултат. Стекли су изабраници Ивице Јевтића минималну предност на почетку трећег периода, а серијом од 4:1 повећали су резултат на 15:11. Везала је екипа из Суботице три успешна блока у завршници сета, а поеном из напада Николе Жугића освојили су сет и повели са 2:1. Дошао јее Раднички до предности од почетка четвртог дела игре, повели су са 12:8, па 19:13. Одржавали су вођство и успели да се изборе за одлучујући пети сет. Ушла је боље гостујућа екипа у завршни сет и направила предност од четири поена разлике, а брзо стигли и до девет меч лопти. Тачку на овај сусрет ставио је Никола Павловић поеном из напада.
 
Играч Спартака, Никола Жугић, честитао је свом стручном штабу на победи, а такође и противничкој екипи на одличној игри.
 
"Тешко гостовање за нас, али су се добри тренинзи ове недеље исплатили на крају. Ишли смо на победу, као и свака екипа у плеј-офу очекујемо да дођемо до финала. Мислим да смо ову утакмицу могли и раније да завршимо у своју корист, али свакако је битно да смо остварили победу", рекао је Жугић.
 
cfs1
 
Најефикаснији у екипи Спартака био је Никола Жугић са 17, док се у домаћем тиму највише истакао Вук Иванковић са 16 поена.
 
Црвена звезда - Спартак Љиг 3:0 (25:16, 25:18, 36:34)
 
Црвена звезда савладала је екипу Спартака из Љига са максималним резултатом на домаћем терену.
 
Од самог почетка првог периода црвено-бели су направили предност од пет поена и повели са 13:8. Вођство Београђана је само расло и дошли су до осам сет лопти, а одмах прву и реализовали. Ушла је екипа Спартака боље у други сет и направила минималну предност, међутим брзо су Београђани преокренули резултат у своју корист и серијом одмакли се седам поена предности. Одржавали су стечено вођство до саме завршнице сета, а ас-сервисом Николе Мељанца дошли на корак до победе. Током трећег периода предност се константно смењивала са обе стране. Ушли смо у дугу и неизвесну завршницу, а екипа Спартака пропустила је 10 сет лопти, док је Звезда успела да реализује своју другу меч лопту и тако победи максималним резултатом.
 
Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, задовољан је игром коју је приказала његова екипа вечерас.
 
"Прва два сета смо одиграли врло зрело и тактички добро, а онда смо у трећем сету мало потценили и противника и нас. Мислили смо да ћемо противничким грешкама доћи до сета и замало нам се то обило о главу, али драго ми је да није. Успевали смо у егал завршници нашом добром игром да останемо у сету, а мало су нам и они помогли својим сервис грешкама да дођемо до победе", рекао је Жакић.
 
cfs3
 
Најбољи на терену из Црвене звезде био је Никола Мељанац са 25, док се у тиму Спартака из Љига највише истакао Марко Максимовић са 13 поена. 
 
Партизан Сокербет - Рибница 3:1 (25:22, 23:25, 25:23, 27:25)
 
Екипа Партизан Сокербет славила је код куће победивши Рибницу из Краљева.
 
Повела је екипа Рибнице на почетку првог периода, али само на кратко. Успео је Партизан да поравна, а затим и преокрене резултат у своју корист. Нису се предали Крљевчани, већ су изједначили на 17:17, међутим Београђани су сјајним нападима и три успешна блока вратили предност на своју страну и дошли до освајања првог сета. Повела је екипа из Краљева на старту другог сета са 9:4, а резултатску разлику су одржавали све до завршнице. Успели су црно-бели да се приближе на поен разлике, али ипак на крају са 25:23 Рибница је освојила сет и поравна укупан резултат. Током већег дела трећег периода резултат је био на страни Краљевчана, међутим дошао је Партизан до преокрета, овог пута сама завршница припала је црно-белима. Први део четвртог дела игре био је на страни Рибнице, али су Београђани преузели ствари у своје руке од средине сета и повели са 21:15. Међутим, успела је гостујућа екипа да се врати у сет, а затим су испустили две прилике да га и освоје. Двојац Партизана Лазар Мариновић и Нејтан Делгајдис били су одлучни да ставе тачку на овај меч, што су и успели.
 
Играч Партизана, Милутин Нејић, сматра да су овом победом олакшали пут, али и да дође до треће утакмице предност је што ће се она одиграти у Београду.
 
"Задовољни смо што смо остварили победу. Присутан је умор од финала Купа, али првенство се наставља даље. Сматрам да смо направили велики корак данас и треба да се фокусирамо на следећу утакмицу. Они су увек неугодни на свом терену, имају доста искусне играче, али ми требамо да будемо да будемо фокусирани на наш део терена", закључио је Нејић.
 
cfs4
 
 Најефикаснији у Партизану био је Нејтан Делгајдис са 26, док се у тиму Рибнице највише истакао Александар Сафанов са 28 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!