Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Историјско финале Спартака!

Одбојкаши Спартака из Суботице пласирали су се у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, као гости, надиграли Звезду у трећој утакмици са 3:1, по сетовима 25:19, 21:25, 25:22 и 25:22, и на тај начин заказали борбу за титулу са Војводином НС семе.

Ово је историјско финале за Спартак и шанса за освајање трофеја после 1975. године, када су се Суботичани кроз лигашко такмичење окитили златном медаљом.

Сам почетак утакмице био је у великој мери изједначен. Водила се лавовска борба, и обе екипе имале су периоде у којима су биле доминантније. Тек при резултату 9:9, Спартак је успео да сломи отпор ривала и са пет везаних поена прешао је у веће вођство. Суботичани се ни тада нису заустављали, наставили су са сјајном блок игром, али је и напад функционисао на високом нивоу, што је резултирало вођством од 19:11. Звезда је тек у завршници успела колко-толко да смањи заостатак за противником, али је за преокрет било касно и тим са севера Војводине је заслужено стигао до предности.

pfs21

Старт другог сета био је налик првом, али је екипа Ивице Јевтића овог пута раније стигла до резултатске залихе (9:6). Међутим, са овим вођством је Спартак и стао, и почео је да прави велики број грешака, што су црвено-бели умели да искористе и у потпуности прекорену резултат у своју корист (17:14). Пробали су популарни голубови у завршници да се резултатски врате у овај део игре, што им је замало пошло за руком, с обзиром да су пришли ривалу на поен заостатака. Ипак, домаћи тим је до краја направио серију 4:1 и са 25:21 стигао је до поравнања резултата.

pfs25

За разлику од претходна два, Црвена звезда је у трећи ушла доста одлучније, али је брза реакција Суботичана била од круцијалне важности. Спартак је диктирао темпо и неретко је био у предности, што је тим Игора Жакића успевао да држи под контролом. Ипак, екипа из Суботице је у завршници узела ствар уз своје руке и веома искусно је зауставио све нападе ривала за ново вођство и велики корак ка финалу.

pfs22

Четврти сет био је, очекивано, пун набоја и феноменалних поена. Након бољег почетка гостију, домаћин се резултатски вратио у игру, и у наставку се играло поприлично изједначено. Тако је било да средине овог дела игре, када је Спартак преко Лечића и грешке Мељанца стигао до нешто већег вођства. Ова резултатска залиха била је и више него довољна голубовима, коју су до краја на веома зналачки начин сачували и додатно повећали предности, а онда и искористили другу меч лопту за пласман у финале и велико славље.

pfs24

Тренер Спартака, Ивица Јевтић, честитао је својим момцима и похвалио их је за фантастичну игру.

„Знали смо да можемо, целе сезоне су причали да смо изненађење, а сад сам се и ја изненадио колико ови момци могу. Борили су се као лавови и знам да у њима има још снаге, а у финалу ћемо показати своје право лице и борићемо се као нико никад до сад“, рекао је Јевтић.

Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, рекао је да скида капу својој екипи што до последње лопте нису одустали и нису се предали.

„Превише смо грешили за једну овакву утакмицу и ту смо им дали доста простора. Жао ми је, имали смо лепу сезону и било би још боље да смо успели да је крунишемо игром у финалу. Спартак је заслужено други финалиста, имали су једну момачку серију са нестварном енергијом и тачном одбојком. Свакако једно велико искуство за нас, поносан сам на ове момке и клуб“, закључио је Жакић.

Најефкаснији у победи своје екипе био је Мурад Кан са 24 поена, док се код Звезде истакао Никола Мељанац са 21. Прва финална утакмица на програму је у понедељак, 4. априла, у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!