Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Историјско финале Спартака!

Одбојкаши Спартака из Суботице пласирали су се у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, као гости, надиграли Звезду у трећој утакмици са 3:1, по сетовима 25:19, 21:25, 25:22 и 25:22, и на тај начин заказали борбу за титулу са Војводином НС семе.

Ово је историјско финале за Спартак и шанса за освајање трофеја после 1975. године, када су се Суботичани кроз лигашко такмичење окитили златном медаљом.

Сам почетак утакмице био је у великој мери изједначен. Водила се лавовска борба, и обе екипе имале су периоде у којима су биле доминантније. Тек при резултату 9:9, Спартак је успео да сломи отпор ривала и са пет везаних поена прешао је у веће вођство. Суботичани се ни тада нису заустављали, наставили су са сјајном блок игром, али је и напад функционисао на високом нивоу, што је резултирало вођством од 19:11. Звезда је тек у завршници успела колко-толко да смањи заостатак за противником, али је за преокрет било касно и тим са севера Војводине је заслужено стигао до предности.

pfs21

Старт другог сета био је налик првом, али је екипа Ивице Јевтића овог пута раније стигла до резултатске залихе (9:6). Међутим, са овим вођством је Спартак и стао, и почео је да прави велики број грешака, што су црвено-бели умели да искористе и у потпуности прекорену резултат у своју корист (17:14). Пробали су популарни голубови у завршници да се резултатски врате у овај део игре, што им је замало пошло за руком, с обзиром да су пришли ривалу на поен заостатака. Ипак, домаћи тим је до краја направио серију 4:1 и са 25:21 стигао је до поравнања резултата.

pfs25

За разлику од претходна два, Црвена звезда је у трећи ушла доста одлучније, али је брза реакција Суботичана била од круцијалне важности. Спартак је диктирао темпо и неретко је био у предности, што је тим Игора Жакића успевао да држи под контролом. Ипак, екипа из Суботице је у завршници узела ствар уз своје руке и веома искусно је зауставио све нападе ривала за ново вођство и велики корак ка финалу.

pfs22

Четврти сет био је, очекивано, пун набоја и феноменалних поена. Након бољег почетка гостију, домаћин се резултатски вратио у игру, и у наставку се играло поприлично изједначено. Тако је било да средине овог дела игре, када је Спартак преко Лечића и грешке Мељанца стигао до нешто већег вођства. Ова резултатска залиха била је и више него довољна голубовима, коју су до краја на веома зналачки начин сачували и додатно повећали предности, а онда и искористили другу меч лопту за пласман у финале и велико славље.

pfs24

Тренер Спартака, Ивица Јевтић, честитао је својим момцима и похвалио их је за фантастичну игру.

„Знали смо да можемо, целе сезоне су причали да смо изненађење, а сад сам се и ја изненадио колико ови момци могу. Борили су се као лавови и знам да у њима има још снаге, а у финалу ћемо показати своје право лице и борићемо се као нико никад до сад“, рекао је Јевтић.

Тренер Црвене звезде, Игор Жакић, рекао је да скида капу својој екипи што до последње лопте нису одустали и нису се предали.

„Превише смо грешили за једну овакву утакмицу и ту смо им дали доста простора. Жао ми је, имали смо лепу сезону и било би још боље да смо успели да је крунишемо игром у финалу. Спартак је заслужено други финалиста, имали су једну момачку серију са нестварном енергијом и тачном одбојком. Свакако једно велико искуство за нас, поносан сам на ове момке и клуб“, закључио је Жакић.

Најефкаснији у победи своје екипе био је Мурад Кан са 24 поена, док се код Звезде истакао Никола Мељанац са 21. Прва финална утакмица на програму је у понедељак, 4. априла, у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!