Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина максимална у Суботици

Одбојкаши Војводине НС семе победом су започели финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су данас, у Суботици, поразили Спартак са 3:0, по сетовима 25:22, 25:22 и 35:33.

У сјајној атмосфери коју су направиле најватреније присталице Спартака и педесетак навијача који су допутовали из Новог Сада, Војводина је морала доста да се потруди како би стигла до тријумфа.

Истинска борба вођена је током читавог уводног сета. Спартак је за нијансу боље ушао у овај меч, али је тим Слободана Бошкана експресно стигао до изједначења, након чега се претежно играло поен за поен. Тако је било до резултата 14:14, када је Војводина први пут запретила, и помоћу ас сервиса Камила Баранека стекла је два поена предности. Испоставило се на крају да је ово био кључни моменат у овом периоду, пошто су гости сачували ту предност, а нешто касније је и искористили за вођство од 1:0.

fs1

На крилима боље игре из финиша претходног сета, Новосађани су у други део меча ушли пуни елана и позитивне енергије, коју су пренели на терен. Доминантни су били актуелни шампиони Суперлиге у свим сегментима игре, што им је омогућило да стигну до особне предности. Покушавала је домаћа екипа на све начине да заустави расположеног ривала, а најближа томе била је при резултату 17:12, након чега је везала четири поена. Међутим, није бољи период Суботичана утицао на игру екипе из Новог Сада, која је до краја само повећала резултат, што им је донело велико вођство од 2:0.

Трећи сет био је и најзанимљивији на овом мечу. У првом делу овог периода Војводина је била доминантнији ривал, што се одразило на резултат. Ипак, предаја није била опција за чету Ивице Јевтића која се средином сета у потпуности вратила у игру, након чега је уследела рововска битка. Новосађани су грешкама ривала први стигли до две меч лопте, али су Суботичани били довољно концентрисани и резултатски су се вратили у сет. На ред је дошла нова драма и велики број шанси и за једну и за другу екипу. На крају је Војводина преко сјајног блока Андреја Рудића искористила девету шансу која јој се указала и са 35:33, остварила је веома важну победу.

Тренер Војводине, Слободан Бошкан, сматра да је и једној и другој екипи фалило ритма у данашњој утакмици: „Једна необична утакмица. Мислим да је фалило ритма и њима и нама. Задовољан сам нашом игром, али у неким моментима  и нисам. Сигурно да је на нас оставило последице то што нисмо играли десет дана. Све у свему, повели смо у финалној серији и сада се окрећемо утакмици у Новом Саду. Очекујем да ћемо пред нашом публиком приказати једно боље издање него данас“ – рекао је Бошкан.

Ивица Јевтић, стратег Суботичана, каже да су његови играчи показали како се бори за Спартак: „Честитам мојим момцима на доброј и пожртвованој игри. Показали су како се воли клуб и како се бори за Спартак. Војводина је још једном показала да је велики клуб, али су моји момци показали да су велики људи. Још једном им честитам овом приликом“ – закључио је Јевтић.

Андрија Вилимановић, капитен и техничар Војводине, дао је свој коментар након победе: „Једна јако тешка и неизвесна утакмица. Мислим да је за обе екипе била веома лоша. Играли смо доста испод нашег нивоа и правили смо превише грешака. Мислим да је ова пауза на нас оставила трага, али сам сигуран да ће наредне утакмице бити доста боље по кавалитету, али ништа мање тешке и неизвесне“ – истакао је Вилимановић.  

Најефикаснији у победи гостујуће екипе био је Радослав Парапунов са 18 поена, док се у Спартаку највише истакао Мурад Кан са 22. Друга утакмица одиграће се у недељу у Новом Саду.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!