Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Петнаест играча из Суперлиге на Колаковићевом списку

Игор Колаковић, селектор мушке сениорске репрезентације Србије, позвао је на шири списак 15 играча из Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Поред шесторице одбојкаша из редова Војводине НС семе, актуелног шампиона, на списку су се нашли и првотимци Спартака из Суботице, Црвене звезде, Партизана Сокербет и Радничког доо из Крагујевца.

У репрезентацији ће се поред играча из Суперлиге, наћи и поједини тренери из највишег ранга. Ивица Јевтић и Бојан Јанић, стратези суботичког Спартака и Партизана, обављаће функције помоћних тренера, док ће Алекса Брђовић, други тренер Радничког, бити тим менаџер.

Сениорска репрезентација Србије са припремама за Лигу нација креће у понедељак, 25. априла, када је и заказано окупљање у београдском хотелу „М“. Тренинзи ће се одвијати у дворани „Слодес“ у Београду.

Игор Колаковић, који ће се тренинзима придружити одмах по окончању клупских обавеза у Пољској, на први део припрема је позвао следећих 18 играча:

ТЕХНИЧАРИ: МАKСИМ БУЦУЉЕВИЋ (АЛТЕKМА ИЗМИР, ТУРСKА), АНДРИЈА ВУЛИKИЋ (СПАРТАK, СУБОТИЦА) И АНДРИЈА ВИЛИМАНОВИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

KОРЕKТОРИ: ДУШАН ПЕТKОВИЋ (ПРОЈЕKТ ВАРШАВА, ПОЉСKА), НИKОЛА МЕЉАНАЦ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА), МИЛАН ЗЕЧЕВИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД) И ДУШАН НИKОЛИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

ЛИБЕРА: ЛАЗАР KОПРИВИЦА (РАДНИЧKИ ДОО, KРАГУЈЕВАЦ) И МИЉАН МИЛОВИЋ (СПАРТАK, СУБОТИЦА).

БЛОKЕРИ: СТЕВАН СИМИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), АНДРЕЈ РУДИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД) И АЛЕKСАНДАР БОШЊАK (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

ПРИМАЧИ: МИРАН KУЈУНЏИЋ (ПАРИЗ ВОЛЕЈ, ФРАНЦУСKА), ЛАЗАР МАРИНОВИЋ (ПАРТИЗАН СОKЕРБЕТ), ЛАЗАР БАЈАНДИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), ЛУKА ТАДИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА), СТЕФАН СKАKИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА) И ДАВИДЕ KОВАЧ (РАДНИЧKИ ДОО, KРАГУЈЕВАЦ).

Pos Team Pl W L SF SA SD Pts
1. Ц. Звезда 18 14 4 45 23 +22 40
2. Војводина 18 13 5 43 26 +17 38
3. Партизан 18 12 6 42 27 +15 35
4. Раднички 18 12 6 43 28 +15 34
5. Спартак (Су) 18 12 6 40 31 +9 34
6. Рибница 18 11 7 44 29 +15 35
7. Мл. Радник 18 6 12 30 41 -11 20
8. Спартак Љиг 18 5 13 22 47 -25 13
9. Таково 18 4 14 26 48 -22 15
10. Ниш 18 1 17 18 53 -35 6

Вицешампион Србије довео је прво појачање за следећу сезону. Рада Перовић, доскорашњи техничар Железничара из Лајковца, долази у Уб као замена за Ану Јакшић, која ће од наредне сезоне носити дрес неког другог клуба.

Рада Перовић појачала великог ривала

Иако се још увек сумирају утисци из завршнице прошле, актуелни шампион Србије већ ради на склапању тима за наредну сезону. Војводина НС семе је данас у просторијама клуба као нова појачања представила репрезентативни двојац у виду Петра Крсмановића и Максима Буцуљевића.

Репрезентативни тандем појачао шампиона

Оно о чему се претходних дана спекулисало, добило је своју потврду. Искусни стручњак Ратко Павличевић, нови је тренер женског тима Црвене звезде. Његов повратак је озваничен на данашњој конференцији за медије коју је организовао београдски клуб.

Ратко Павличевић поново на клупи шампионки Србије

Партизан Сокербет почео је са склапањем тима за наредну сезону. Након одласка капитена Лазара Мариновића у табор вечитог ривала, актуелни освајач Купа Србије озваничио је долазак репрезентативног тандема, Луке Тадића и Алексе Батака.

Тадић и Батак од наредне сезоне у Партизану

Ових дана се у одбојкашим круговима све интезивније прича о одласку Милана Гршића са кормила Црвене звезде. Иако је млади стручњак имао сезону из снова овековечену дуплом круном, изгледа да је дошло време за искорак у тренерској каријери.

Гршић напушта Звездино кормило!