Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Суботичани после драме славили на премијери

Одбојкаши Спартака из Суботице остварили су велику победу у 1. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су синоћ као домаћини надиграли Раднички из Крагујевца после великог преокрета са 3:2, по сетовима 21:25, 21:25, 27:25, 25:16 и 15:12.

Оно што смо само могли да прижељкујемо, обистинило се синоћ. Одбојкаши Спартака и Радничког приредили су нам сјајну премијеру нове сезоне и наговестили да ћемо имати прилику да пратимо још боље такмичење, него претходне године.

Вицешампион Србије ушао је силовито у овај дуел и повео са 5:1, иако су већим делом за то заслужне искључиво грешке ривала. Ипак, предвођени новим тренером, Алексом Брђовићем, Крагујевчани су брзо ухватили прикључак и већ до средине сета имали су вођство у својим рукама. До краја није било већих узбуђења, пошто је Раднички предвођен Александром Благојевићем, повратником у своје редове, лако изашао на крај са домаћином и повео са 1:0.

Тим из Крагујевца је на почетку другог периода наставио са убедљивом игром и повео је са 6:3. Међутим, тим Ивице Јевтића се брзо консолидовао и за тили час је био за петама ривалу. Тако је било све до резултата 16:15 за госте, када је на сцену опет ступио Благојевић и уз велику помоћ још једног новајлије Ристића донео свом тиму вођство од 21:16. До краја сета, Суботичани једноставно нису могли да се врате из дебелог минуса и Раднички је дуплирао своју предност.

spa rkg1

Таман када су се у табору гостију понадали да из Суботице могу да однесу сва три бода, коначно се пробудила прошлогодишња сензација Мурад Кан, који је сјајном игром, уз два блока донео вођство свом тиму од 5:1. Али, ни гости се нису тек тако предали и ушли су у егал, који је био на снази до самог краја сета. Ређали су се сјајни напади, блокови, понеки и ас сервис, али је на крају резултатска разлика била наклоњена Суботичанима, који су се преко Андрије Вуликића резултатски вратили у меч.

Освајање претходног улило је нову енергију Спартаку, који је у четвртом сету играо као препорођен. Доминирали су у свим сегментима игре, противнику нису дали ни најмању шансу да се докаже и са 25:16 су меч одвели у тај-брејк.

Иако је Раднички са два аса Ковача ушао у пети сет, то није превише пореметило пулене Ивице Јевтића, који су врло брзо стигли до поравнања резултата. До краја је Спартак искористио грешке ривала и после велике драме и преокрета стигао је до важне победе.

spa rkg2

Ивица Јевтић, тренер Спартака, каже да је ова утакмица показала какво нас првенство очекује: „Мислим да одбојкашка јавност, и да је хтела, није могла да прижељкује овакав дуел. Не могу да кажем да смо у прва два сета ушли без енергије, али смо правили атипичне грешке за нас, које нас прошле године нису красиле. Као да смо чекали противника да нам нешто поклони, а ми смо само били статични. Ипак, касније смо заиграли много боље и мислим да смо мало више сачували присебност у тај-брејку. Прва утакмица показала је какво на првенство очекује и да апсолутно нема фаворита. Ми већ у понедељак почињемо припреме за наредно колу и ову утакмицу остављамо иза себе“, закључио је Јевтић.

Немања Јунгић, капитен Спартака, честитао је својој екипи на великом преокрету и победи: „Могла се очекивати узбудљива представа, али мислим да нико није очекивао да ће бити баш овако. Честитам својој екипи што смо се вратили после 2:0, што је веома тешко. Држали смо се своје игре и уз велику помоћ публике успели смо да остваримо битну победу. Све честитке и Радничком, који се добро борио и показао да је велики конкурент ове сезоне“, рекао је Јунгић.

Најефикаснији у победи Спартака био је Мурад Кан са 27 поена, док је у гостујућој екипи Александар Благојевић освојио 19.

Статистику са утакмице можете пронаћи овде.

Спартак у наредном колу гостује Такову, док Раднички дочекује Војводину.

(Фотографије: Subotica.info)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!