Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина максимална на старту сезоне

Одбојкаши Војводине започели су нову сезону са максималном победом. Новосађани су вечерас, код куће, савладали екипу Спартака из Љига у 1. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге са 3:0, по сетовима 25:23, 25:22 и 25:21.

Током првог сета виђена је изједначена игра, а одбојкаши Спартака су у неколико наврата имали минималну предност од поен-два, а при резултату 22:23 екипа из Новог Сада освојила је три узастопна поена и повела са 1:0.

voj ljig1

Идентичан ток био је и у другом периоду игре и све до саме завршнице предност се смењивала, док је Војводина још једном успела да веже поене кад је то било највише потребно и дуплира своју предност.

Није одустајала гостујућа екипа и покушавала је на све могуће начине да се врати у утакмицу, али пад њихове концентрације је домаћа екипа искористила и одвојила се на четири поена разлике (16:12). Одржавали су изабраници Слободана Бошкана предност до самог краја и успешно завршили утакмицу у своју корист.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, прокоментарисао је победу своје екипе: „Морамо признати да смо ми у овој утакмици били фаворити. Ипак, Спартак је одиграо сјајно и они су једна веома компктна и борбена екипа. Ми смо у утакмицу ушли под утиском Суперкупа, недовољно мотивисано и агресивно. Међутим, после смо дошли до наше игре, подигли смо квалитет и наравно остварили победу“, рекао је Бошкан.

Жарко Убипарип, играч Војводине, каже да његова екипа треба да води рачуна о својој игри: „Битно је шта ми раднимо са наше стране мреже. Није бито ко је противник са друге стране, него да да ми у свакој утакмици као екипа боље одиграмо. Тако је било и данас. Када смо се усресредили на нас, дошао је и резултат“, закључио је Убипарип.  

Најефикаснији у екипи Војводине био је Милан Зечевић са 15, док се у противничком тиму највише истакао Бранислав Радовић такође са 15 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У наредном колу Војводина ће путовати у Крагујевац где их чека дуел са Радничким, док ће Спартак из Љига играти на домаћем терену против Црвена звезде.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!