Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизану прија Нови Сад

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су започели такмичење у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Партизан је синоћ у 1. колу као гост, савладао Нови Сад са 3:1, по сетовима 25:16, 25:22, 24:26 и 25:22.

Ово је била друга узастопна победа Партизана у Новом Саду, у размаку од само неколико дана,  пошто су Београђани у уторак на истом месту славили освајање Суперкупа.

Можда противник није био исти, али изабраници Бојана Јанића су имали исти циљ, а то је тријумф. Видело се то од самог почетка меча, пошто су црно-бели отворили овај сусрет са серијом од 8:1. Ово је био и пресудни део уводног сета, пошто Нови Сад, колико год да се трудио, није имао одговор на сјајну тимску игру ривала. Иако је цела екипа дала свој допринос, први период обележио је новајлија Лука Тадић сјајним поенима из напада.

nsd par1

У другом сету је тим Неџада Османкача, и поред повремене иницијативе гостију, био равноправан ривал. Чак је у неколико наврата захваљујући сјајном блок игром успевао да стекне и по поен, два предности. Међутим, при резултату 22:21 за домаће, Партизан је преко капитена Милије Мрдака и његових поена уз два аса успео да направи серију од 4:0 и освоји и други сет.

nsd par2

Трећи сет био је права посластица за све навијаче у дворани, али и за оне који су пренос пратили преко дигиталне платформе Одбојкашког савеза Србије. Повео је најпре Нови Сад са 7:2, али је већ после неколико поена на семафору писало 8:7 за госте. Прави резултатски ролеркостер виђен је и у наставку овог сета, у којем је Партизан први стигао до меч лопте (24:22). Ипак, Новосађани се ни у том тренутку нису предали, већ су као и Партизан у претходном, везали четири поена и на тај начин смањили предност за ривалом.

nsd par3

Четврти сет, био је готово исти као и претходни. Нови Сад је први запретио, али се Партизан брзо резултатски вратио, и то се понављало у неколико наврата. Поново је на ред дошла узбудљива завршница, из које је Парни ваљак изашао као победник преко блокова Батака и Данијела.

nsd par4

Милорад Капур, либеро Партизана, каже да је Нови Сад био и више него достојан противник: „Прво бих честитао мојој екипи на победи, веома врућ терен и тешко гостовање. Честитам и Новом Саду и мислим да су од другог сета играли јако добро. Можда смо их и ми после другог сета мало потценили, па смо лежерно ушли у трећи, али смо на искуство успели да се вратимо и узмемо важна три бода“, закључио је Капур.

Неџад Османкач, тренер Новог Сада, био је веома задовољан издањем његове екипе у овом мечу: „Честитам екипи Партизана на победи, били су фаворити, а то су и оправдали. Јако сам задовољан како је моја екипа изгледала од другог сета и како смо лепо играли. Види се и по резултату да смо били жилави и види се јак отпор, на који сам изузетно поносан. Мислим да смо показали да ћемо бити тврд орах свима и сигуран сам да ћемо имати још боље партије у наставку“, рекао је Османкач.

Најрасположенији у победничкој екипи били су Милија Мрдак и Лука Тадић са по 19 поена, док је у домаћем тиму Никола Вујовић освојио 20.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у наредном колу гостује Јединству у Старој Пазови, док Нови Сад иде на мегдан Карађорђу.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!