Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина максимална у ванредном колу

У договору између клубова и Одбојкашког савеза Србије, одбојкаши Војводине и Рибнице из Краљева одиграли су 5. коло Банка Поштанске штедионица Суперлиге раније због поклапања датума са Лигом шампиона. Војводина је вечерас, на домаћем терену, савладала Краљевчане са 3:0, по сетовима 25:16, 29:27 и 25:14.

Изједначена игра била је на почетку првог сета, све до 7:7 када се Војводина резултаски одвојила након серије од пет поена. Наставили су изабраници Слободана Бошкана са добром игром и одржавали су стечену предност, а у завршници нови узастопни поени довели су их до чак осам сет лопти. Затим су одмах прву и искористили, а тачку на овај сет ставио је Симић ас-сервисом.
 
Ушли су гости боље у наредни период игре и повели на самом старту. Међутим није дуго трајало њихово вођство, сјаним блоковима, а још бољим нападима Војводина је преокренула резултат у своју корист. Нису хтели одбојкаши Рибнице да тако лако препусте још један сет домаћинима, већ су успели да дођу до изједначења у самој завршници сета (23:23). Ас-сервисом Гајовића екипа из Краљева је прва стигла до сет лопте, али није дозволио Стеван Симић да то и реализују, већ је поеном из блока довео до још једног изједначења на утакмици. Уследиле су четири сет лопте за тим из Новог Сада, а тек последњу су искористили и тако дуплирали своју предност.
 
Након добијеног сета на разлику, опуштеније су Новосађани ушли у последњи сет и од самог старта повели. Није имала решење екипа коју предводи Милан Симојловић, те до краја нису упели да се врате у утакмицу. Поенима из напада Крсмановића и Мехића и успешним блоком Бајандића, Војводина је направила серију поена и тако дошла до максималне победе. 
 
Средњи блокер Војводине, Стеван Симић, каже да су играчи попричали међусобно после пораза у Крагујевцу и да су се договорили да тај пораз не сме да их уздрма. Што су вечерас показали на терену када су започели и завршили утакмицу врло мотивисано. 
"Ушли смо у ову утакмицу борбено, храбро и заслужено победили 3:0. Нашим грешкама смо дозволили да се други сет закува, али битно је да и кад је тако густ резултат изаћи као победник", рекао је Симић.
 
Тренер Војводине, Слободан Бошкан, сматра да је Рибница морала да игра ризичније после првог сета, али да је његов тим ипак држао ствари под контролом.
"Значи нам ова победа и прија. Има неке ствари које смо вечерас добро радили, а неке које смо одрадили мало слабије. Међутим, ми морамо да подигнемо ниво игре, већ у суботу нас очекује утакмица против Такова, а онда и веома важно четвртфинале у Купу против Спартака из Суботице које играмо код куће. Очекујем да још неке ствари исправимо, будемо још сигурнији у ситуацијама где зависи све од нас", закључио је Бошкан.
 
Тренер Рибнице, Милан Симојловић, рекао је да је његова одговорност за овај пораз, као и да је можда време за неке резове, а да конкретно мисли на себе. 
"Војводина је била доминантнија целу утакмицу, вероватно су шокирани поразом у Крагујевцу. Одиграли су одлично вечерас, а моја екипа није пружила оно што сам очекивао, очигледно је да нисмо били спремниза ову утакмицу", истакао је Симојловић. 
 
Најефикаснији у екипи Војводине био је Лазар Бајандић са 16, док се у противничком тиму највише истакао Иван Тодоровић са 11 поена.
 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војвдоина у 3. колу дочекује Таково, док на мегдан Рибници долази Јединство из Старе Пазове.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!