Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пожаревљани након 16 година славили у Суботици!

Одбојкаши Младог радника из Пожаревца остварили су трећу везану победу у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Драгана Бонића је вечерас, у Суботици, надиграла Спартак са 3:2, по сетовима 25:22, 18:25, 22:25, 25:22 и 15:12.

У сјајној одбојкашкој представи коју су нам омогућили играчи обе екипе, Млади радник је након 16 година коначно тријумфовао у Суботици.

Отворили су боље гости овај сусрет, пошто су одличном блок игром, али и нападима стекли вођство од 11:6. Покушао је Спартак одмах да поравна резултат и направио је серију од 4:0, али су Пожаревљани били концентрисани и у важним тренуцима подизали су ниво своје игре. Било је још неколико таквих ситуација до краја сета, да би у завршници тим Драгана Бонића искористио другу сет лопту за 1:0.

Пулени Ивице Јевтића су од самог старта другог сета преузели ствар у своје руке, у нади да ће што пре стићи до изједначења. Тако је и било, пошто су залагањем читаве екипе стекли неколико поена предности и вешто су одржавали ту разлику. Покушавао је тим из Пожаревца преко расположеног Тупчија на све начине да се врати, али популарни „голубови“ нису одступали од своје игре и зацртан циљ су спровели у дело.

Као што је то случај био у прва два, и у трећем сету виђена је велика борба. Иако су гости били нешто агресивнији на почетку и повели са 11:8, ускоро су им грешке дошле главе, што су Суботичани знали да искористе. Већ до средине сета Спартак је имао предност од 15:12, али су се Пожаревљани потрудили да завршницу учине занимљивом и изједначили су резултат (19:19). Ипак, увек гласна публика у „Дудовој шуми“ дала је додатну снагу домаћој екипи, која је без превелике муке успела да стигне до тоталног преокрета.

Убедљиво најзанимљивији је био четврти сет, у којем је виђена права резултатска клацкалица. Спартак је преко Омара и Кана боље отворио овај сет и повео је са 11:8, али је у тим тренуцима на сервис линију стао искусни Кисић, који је са два аса донео преокрет свом тиму. Смогла је екипа из Суботице снагу да одмах резултат врати на своју страну, али су нова два аса, овог пута Тупчија, утицали да ускоро на семафору засија 2:2.

Иако се у тај-бреку очекивала истинска борба, рана предност гостију дала нам је одговор ко ће изаћи као победник из овог меча. Не може се рећи да се Спартак након вођства ривала од 4:1 није трудио, али сваки пут када је долазио на поен заостатка, Млади радник је проналазио начин да повећа разлику. На крају, екипа Драгана Бонића искористила је другу меч лопту за победу над прошлогодишњим вицешампионом и наставак блиставе серије победа.

Драган Бонић, тренер Младог радника, каже да је његова екипа остварила јако битну победу вечерас.

„Пре свега бих честитао свим играчима и стручном штабу на веома важној победи и то на увек врућем гостовању у Суботици. Спартак је веома квалитетан састав и ми смо се максимално припремали. Први сет смо одиграли добро, али је Спартак у другом, трећем и чак до половине четвртог сета био бољи. Успели смо да се вратимо изузетном игром у пољу и одличним блоковима у више наврата. Пети сет смо одиграли у једном даху, квалитетно од почетка до краја, и остварили јако битну победу за нас“, закључио је Бонић.

Ивица Јевтић, стратег суботичког Спартака, истиче да је Млади радник заслужено славио.

„Ривалитет између ове две екипе постоји више од петнасет година. Млади радник је вечерас успео да скине на неки начин проклетство и коначно тријумфује у Суботици и то потпуно заслужено. Ми смо успели да се вратимо након првог сета и освојимо други и трећи. Половином четвртог сета смо једноставно пали, а Млади радник је у тим тренуцима мање грешио. Направили смо несхватљиво пуно грешака у петом сету, поготово на сервису и све време смо каскали за ривалом. Нажалост, нисмо успели на крају да преломимо и Млади радник је, понављам, заслужено славио. На нама је да сумирамо утиске и већ од недеље на тренинзима да санирамо грешке“, рекао је Јевтић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Андреј Тупчи са 30 поена, док је код домаћина Мурад Кан освојио 22.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Након обавеза у Купу Србије, који је на програму у уторак и среду, Млади радник у 4. колу дочекује Војводину, док Спартак гостује Рибници.

(Фотографија: Instagram @ok_mladi_radnik_2022)

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!