Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Минимални тријумф Војводине

Одбојкаши Војводине забележили су минималну победу у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, као домаћини, поразили Таково из Горњег Милановца са 3:2, по сетовима 27:29, 25:14, 25:21, 22:25 и 15:11.

Након убедљиве победе у ванредном, 5. колу, Војводина је морала доста да се помучи како би тријумфовала.

Рововска битка вођена је у уводном сету. Обе екипе ушле су максимално концентрисано у овај дуел, што се одразило и на игру. Предност на семафору се константно смењивала, а Крсмановић и Брунет су водили праву поентерску борбу. На крају овог веома занимљивог сета, Таково је било истрајније и успело да са 29:27 стигне до предности.

voj tak1

Дешавања у претходном периоду позитивно су деловала на екипу Слободана Бошкана, која је од почетка другог сета преузела ствар у своје руке. Поново је доминантан био Петар Крцмановић како на блоку, тако и у нападу, а пратили су га и Мехић и Парапунов. Таково једноставно није имало одговор на агресивну игру домаћина, који је са 11 поена разлике стигао до изједначења.

voj tak2

Тамо где је шампион Србије стао у другом, наставио је у трећем сету и већ после неколико поена имао је лепу резултатску залиху. Ипак, Таково се ни тада није предавало, већ је средину сета успело да учини занимљивом, пошто је стигло до изједначења. На срећу навијача у дворани, популарне „лале“ су се брзо стабилизовале и успеле су да резултат поново приволе на своју страну, а недуго затим освоје и овај период.

voj tak3

Иако се очекивало да ће чета Слободана Бошкана у четвртом сету завршити започет посао, Таково се по ко зна који пут у овом мечу дигло из пепела. Истина, Војводина је све време имала по неколико поена предности, али је екипа из Горњег Милановца у завршници, поенима Крстића, успела да преокрене резултат и стигне до великог изједначења.

voj tak4

Милановчани су нешто боље отворили одлучујући сет, али је искуство Војводине на крају било пресудно. При резултату 7:7, Новосађани су направили серију од 5:1 и стигли на корак од победе. У финишу меча више није било изненађења и домаћа екипа је успела да оствари минималан, али битан тријумф.

voj tak5

Максим Буцуљевић, техничар Војводине, рекао је да се против Војводине нико неће предати.

„Честитам својој екипи која је у веома захтевном мечу остварила победу. Не бих рекао да је Таково аутсајдер ове сезоне и честитам им на сјајној утакмици. Већ смо сви схватили да у Суперлиги не постоји екипа која ће се лако предати, поготово када игра против Војводине. Ми смо се борили, што је на крају и донело резултат. Наравно, они су на високим лоптама били фантастични, али смо успели да се изборимо са тим и победимо“, закључио је Буцуљевић.

Милан Милошевић, тренер Такова, дао је свој коментар након вечерашње утакмице.

„Мислим да је публика у Новом Саду имала шта да види вечерас. Честитао бих својој екипи на врло борбеној игри, али и Војводини на победи. Ми смо дошли са циљем да се боримо и дамо све од себе и веома сам задовољан игром своје екипе. Наставак првенства би требао да покаже стабилност у нашој игри, како би у наредним утакмицама долазили до победа“, рекао је Милошевић.

Најрасположенији у победи своје екипе били су Петар Крсмановић и Радослав Парапунов са по 25 поена, док је код гостију Лазаро Брунет освојио 35.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина у наредном колу гостује првопласираном Младом раднику, док Таково дочекује Црвену звезду.  

(Насловна фотографија: Instagram @okvojvodina)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!