Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики преокрет Суботичана на Бањици!

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице забележили су велику победу у дербију 7. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, као гости, поразили Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:27, 17:25, 25:17, 25:17 и 15:13.

Вицешампион Србије се као феникс, након великог резултатског дефицита, дигао из пепела и тиму Игора Жакића нанео трећи везани пораз.

Суботичани су боље отворили овај дуел и повели су са 8:6 и 10:8. Ипак, није било потребно превише времена домаћој екипи да приволи резултат на своју страну, пошто је Звезда агресивним нападима Николића и Поломца, уз блок Мариновића преокренула на 15:11. Ту није био крај узбуђењима, пошто су гости експресно вратили егал (16:16), и у наставку су одржавали корак за ривалом. У завршници је грешка Душана Николића донела прву шансу Спартаку за вођство, али је гости нису искористили, што им се касније обило о главу. Иако ни Звезда није била успешна из првог пута, другу сет лопту је претворила у вођство и то захваљујући грешци Мурада Кана.

Тим Игора Жакића је у други сет ушао доста боље него што је то био случај у претходном. Грешке ривала и боља игра у нападу омогућила је домаћину да поведе са 6:3, али је екипа из Суботице брзо анулирала ту предност и нешто касније повела са 12:10. Велики утицај на пад Звездине игре имао је и пех дизача Хосе Караска, који је при резултату 9:9, повредио колено. Међутим, довољно је био прибран домаћи тим, који је ефектним блоковима Лазара Мариновића, уз поен Поломца, поново приволео резултат на своју страну (13:12). Дефинитивно је пресудни моменат у овом сету био наредни поен, када су одбојкаши у црвено-белим дресовима направили две акробације, које су оставиле у чуду госте и натерале их да направе грешку. У наставку је Звезда направила серију од 6:1, да би касније поеним Околића и Николића потврдила ту предност и повела са 2:0.

Одлучио је Ивица Јевтић да и на почетку трећег сета, као што је то био случај и у завршници минулог, пружи прилику младом дизачу Огњену Шувачком и другом либеру Дарију Пеићу. Ова храбра одлука позитивно је утицала на госте, пошто је поменути двојац унео одређену дозу свежине и сигурности. До резултата 14:14, вођена је велика борба, након чега је Спартак кренуо да ниже поене. Читава екипа била је заслужна за одличну игру Суботичана, али се посебно мора похвалити млади Шувачки, који је својим разноликим сервисима потпуно пореметио ритам и пријем домаћина. Нажалост, и у завршници овог сета догодила се још једна немила ситуација, када је приликом доскока зглоб повредио понајбољи играч гостију, Мурад Кан. Није овај догађај утицао на пад Спартака, који је на крају успешним блоком Омара смањио укупан резултат.

Осокољени сјајном игром из претходног периода, популарни „голубови“, су и у четвртом сету приказали сјајну одбојку. Неизвесност је трајала само до резултата 7:7, када је Спартак убацио у пету брзину. Све је функционисало у игри тима Ивице Јевтића. Убитачни су Суботичани били у нападима, хируршки прецизни на сервис линији, а агресивни у одбрани и блоку. Звезда ни у једном тренутку није могла да заустави захукталог ривала, који је ас сервисом Николе Павловића, себи омогућио да претендује на победу у петом сету.

Међутим, тамо их је на почетку сачекао хладан туш. Звезда је тај-брејк отворила серијом од 3:1, што је натерало стратега Спартака да на терен врати искусније играче. Наставила је чета Игора Жакића са доминантном игром и везала је још три поена. Иако су Суботичани у наставку успели да смање заостатак за ривалом, Звезда је све време одржавала предност и сваким поеном била све ближе победи. Ипак, при резултату 13:10, као гром из ведра неба је екипа из Суботице преко Павловића и Машуловића везала пет поена и Црвену звезду усред Београда бацила на колена.

Ивица Јевтић, стратег Спартака, каже да је његова екипа све време веровала у преокрет.

„Желео бих пре свега да честитам својим момцима, пошто и када су губили, веровали су да могу да дођу до преокрета. У тај-брејку и поред вођства Звезде од 6:1 и 13:10, нисмо изгубили наду, нити енергију. Ово је искључиво њихова победа. Наравно, ова утакмица не би била оваква каква јесте, да екипа Црвене звезде није приказала добру игру. И они и ми смо имали проблема и пре и током утакмице, али мислим да смо се боље снашли и на крају победили“, закључио је Јевтић.

Немања Јунгић, капитен Спартака, истиче да су његови саиграчи приказали игру која их је красила у прошлој сезони.

„Пре свега, честитке Црвеној звезди. Вечерас се могла видети једна веома лепа и занимљива утакмица, пуна падова и уздизања. Обе екипе су лепо отвориле утакмицу, али нам се у другом сету десио пад. Драго ми је што је моја екипа показала да нема предаје и после 2:0. Показали смо ко смо, шта смо и шта нас је красило прошле сезоне. Надам се да ћемо наставити у овом ритму и очекујем добре резултате у наставку Суперлиге“, истакао је Јунгић.

Страхиња Кљајић, техничар Црвене звезде, честитао је Спартаку и дао је свој коментар на утакмицу.

„Честитам Спартаку на победи. Данас смо имали пех са првим дизачем, који је доживео повреду. Очигледно срећа није била на нашој страни и када је игра у питању. Спартак је у кључним моментима био за нијансу бољи. Ипак, сматрам да смо дали све од себе вечерас“, рекао је Кљајић.

Најрасположенији у победи своје екипе био је Ахмед Омар са 19 поена, док се код домаћина највише истакао Душан Николић са 25.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак у 8. колу дочекује Нови Сад, а Црвена звезда гостује Војводини.

Фотографија: subotica.info

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!