Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Краљевчани поразили Партизан

by Душан Крстић

Одбојкаши Рибнице из Краљева остварили су тријумф у 8. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Краљевчани су вечерас, као домаћини, победили Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:23, 30:28, 16:25 и 25:22.

Иван Тодоровић и другови и даље су непоражени на домаћем терену, а вечерашња победа, пред пуним трибинама, била им је пета првенствена у низу.

Партизан је, и поред већег броја грешака, нешто боље отворио овај сусрет и у већем делу првог сета имао је минималну предност. Домаћи одбојкаши пробудили су се при резултату 14:15, и серијом од 4:1, наговестили су да ће у завршници дати све од себе како би стигли до вођства. Није црно-белима било потребно превише времена да анулирају ову предност ривала, али је убрзо уследео нови налет домаћина, који је стигао до три сет лопте. Иако је тим из Београда грешком ривала, али и блоком Мандића спасао прве две, тачку на овај сет ставио је капитен Рибнице Иван Тодоровић, поеном из напада.

Желео је освајач Купа и Суперкупа Србије одмах на старту другог периода да направи већу резултатску залиху, која би му касније омогућила да заигра опуштеније. Међутим, чета Милана Симојловића то није дозволила, пошто је, као и у претходном сету, све време била за петама ривалу. Рибница је у завршницу ушла са резултатским дефицитом од два поена (16:18), али је у тим тренуцима, заслугама читаве екипе, направила серију од 8:3. Три сет лопте и велика шанса да се и из другог сета изађе као победник, мало су утицале наопуштање Краљевчана, што је „Парни ваљак“ одмах искористио и поравнао је резултат (24:24). У узбудљивој завршници на коју смо навикли када игра Рибница, домаћин је тек из петог, а све укупно осмог покушаја стигао до великих 2:0.

Знао је Бојан Јанић да његови изабраници имају довољно квалитета како би се резултатски вратили у ову утакмицу. Партизан је од почетка био агресиван и ас сервисима Мандића, уз поене Мрдака и Грувиуса, освојио је првих шест поена. Морао је у тим тренуцима Милан Симојловић тајм-аутом да пресече доминацију ривала. Чини се да је ова пауза дошла у прави час, јер је Рибница након ње нанизала неколико поена и приближила се ривалу на поен заостатка. Међутим, после новог тајм-аута, овог пута стратега Партизана, гости су повратили игру са почетка сета и у наставку били и више него доминантни. Смањили су Београђани број грешака, били концентрисани у одбрани, а убитачни у нападу, и на крају ривала оставили на свега 16 освојених поена.

Кулминација свих догађаја из прва три сета, догодила се у четвртом. Истинска борба и права резултатска клацкалица украсила је овај део игре, а Рибница је у завршници додала гас и повела са 20:15. Поред чињенице да је Партизан ове сезоне успевао да преокрене резултат и када је био у већем заостатку, данас није имао снаге за такав подвиг. Домаћи одбојкаши били су за нијансу истрајнији и поеном Бојовића, али и ас сервисом Мијајловића, наставили су победничку серију.

Иван Тодоровић, капитен Рибнице, каже да је његов тим вечерас био срећнији и квалитетнији.

„Драго ми је да смо наставили са серијом победа. Оно што је још битније, по други пут смо напунили халу, а у исто време остварили и тријумф. Честитао бих екипи Партизана на веома квалитетној утакмици. Ми смо стари, добри ривали и нема ту неких тајни, али смо вечерас били срећнији и показали мало бољи квалитет. Циљ нам је да наставимо серију победа, али биће још захтевних утакмица до краја“, закључио је Тодоровић.

Најрасположенији у тријумфу свог тима био је Младен Бојовић са 28 поена, док се код гостију истакао Данијел Грувиус са 25.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Рибница у наредном колу гостује Карађорђу, а Партизан дочекује суботички Спартак.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!