Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Воша се осветила Партизану за пораз у Суперкупу!

Одбојкаши Војводине су забележили нову победу у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, на домаћем терену, савладали Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 29:27, 25:20 и 25:18.

Током почетка првог сета била је изједначена игра, али је онда уследила серија Новосађана, као и одлични сервиси Буцуљевића и Мехића. Ипак, у завршници успео је Партизан да се врати у сет и изједначи резултат. Успела је Војводина да поеном из блока Максима Буцуљевића реализује пету сет лопту и поведе 1:0.

voj par1

Ушли су боље у други период изабраници Бојана Јанића и повели са 8:4. Међутим, брзо је домаћин поравнао резултат, а затим и дошао до предности. Уследила је игра поен за поен, али грешкама црно-белих екипа из Новог Сада је дуплирала предност.

Новосађани су наставили са добром игром у трећем сету и предност је била на њиховој страни, али гостујући тим је још једном успео да изједначи резултат. При резултату 16:16, екипа Слободана Бошкана је направила серију од 8:1, а заслуге за то је највише имао техничар Максим Буцуљевић који је направио три узастопна ас-сервиса. Седам меч лопти било је у рукама домаћина, а тачку на ову утакмицу ставио је средњи блокер Стеван Симић успешним нападом.

Максим Буцуљевић, техничар Војводине, каже да је тим био миран у финишу сетова.

„Мислим да није била лака победа, јер смо се током читаве утакмице мучили са реализацијом контра напада. Међутим, били смо мирни у завршници сетова и добрим сервисима и блоковима смо их приводили крају. Драго ми је што смо овај дерби успели да решимо у три сета, јер нам сада предстоји пут у Немачку, где ћемо одиграти веома важан меч у Лиги шампиона“, истакао је Буцуљевић.

Давид Мехић, примач шампиона Србије, анализирао је утакмицу и победу своје екипе.

„Први сет смо отворили добро, али је Партизан успео да се врати. Међутим, успели смо на разлику да освојимо тај период. У другом делу смо релативно лакше изашли као победници, иако је и овог пута ривал био веома расположен. У трећем сету смо и поред благих падова, показали квалитет и победили“, рекао је Мехић.

Најефикаснији у тријумфу своје екипе био је Радослав Парапунов са 20 поена, док је код гостију Данијел Грувијус освојио 15.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина у наредном колу гостује Карађорђу, док Партизан у вечитом дербију дочекује Црвену звезду.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!