Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички максималан у Пожаревцу

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца остварили су победу у последњој утакмици 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, као гости, поразили Млади радник са 3:0, по сетовима 26:24, 25:22 и 25:21.

Иако је на папиру ово био један од дербија кола, пулени Алексе Брђовића су беспрекорном игром у сва три сета потпуно засулужено тријумфовали максималним резултатом.

Доста боље су гости ушли у овај дуел и превасходно су ас сервисима Благојевића повели са 5:1. Нису имали намеру да се на томе зауставе, већ су и у даљем току сета, доминантном игром на свим пољима, само повећали своје вођство. Међутим, при резултату 13:7, почео је у редовима домаћег тима да функционише тандем Чубрило-Тупчи, који је одличном игром у нападу режирао преокрет серијом од 10:3. Имао је овај налет добар утицај на Млади радник, који је наставио са убедљивом игром и у завршницу је ушао са 23:19. Очекивало да се да ће домаћа екипа, услед лепе резултатске залихе прва доћи до предности, али су другачије планове имали Крагујевчани. Поново је у тим тренуцима Александар Благојевић са сервис линије био хируршки прецизан и својој екипи је донео потпуни преокрет. Тачку на прави сет ставио је Ристић, новим, седмим асом Радничког у овом сету.

Чета Драгана Бонића била је решена да у другом периоду заигра знатно боље и што пре врати егал. Да ће тако нешто покушати да уради, наговестила је на почетку овог сета и повела је са 6:4 и 7:5. Ипак, у тим тренуцима дошло је до пада концентрације у редовима Младог радника. То је резултирало са чак пет узастопних грешака, које су Радничком омогућиле да пређе у вођство. Ово је уједно био и преломни моменат у другом делу игре, пошто је екипа Алексе Брђовића оберучке прихватила тај поклон ривала и вешто га чувала. До краја Раднички није дозволио изненађење, пошто је прецизним нападима дуплирао укупан резултат.

Рововска борба вођена је у већем делу трећег сета. Тим из Крагујевца је боље ушао у овај период, али су Пожаревљани све време одржавали корак за ривалом. То им се нешто касније и исплатило, пошто су одличним блоковима Убипарипа и Тупчија окренули резултат у своју корист (17:16). Ипак, при поменутом резултату, Раднички прави серију од 5:0, која му је касније донела мирну завршницу, из које је по трећи пут изашао као победник и забележио максималан и потпуно заслужен тријумф.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, презадовољан је издањем његовог тима.

„Веома битна утакмица за нас, поготово након пораза од Партизана максималним резултатом. Момци су показали да могу да одиграју добро на тешком гостовању и презадовољан сам због тога. Очекује нас утакмица са Рибницом за недељу дана и надам се да ћемо остварити још једну победу на домаћем терену“, рекао је Брђовић.

Александар Благојевић, коректор Радничког, дао је свој коментар након меча.

„Једна јако тешка, али и узбудљива утакмица. Млади радник је пуно показао у досадашњем току првенства и конкурише за сам врх табеле. Веома ми је драго што смо на њиховом терену показали да нисмо екипа која побеђује само код куће, већ да супериорно играмо и у гостима“, закључио је коректор Радничког.

Управо је Александар Благојевић био најефикаснији у победи своје екипе са 14 поена, док је Андриј Тупчи код домаћина освојио 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички у 11. колу дочекује Рибницу, а Млади радник гостује Такову у Горњем Милановцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!