Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда господари Београдом!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде забележили су велики тријумф у вечитом дербију, који је одигран у оквиру 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, као гост, надиграла Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 25:20, 19:25, 17:25, 25:16 и 15:13.

Имали смо прилику и част да пратимо меч у којем су сви уживали, али понајвише црвено-бели, који су након два везана пораза коначно изашли као победници из вечитог дербија!

Обе екипе знале су да морају да буду опрезне на почетку утакмице као што је вечити дерби. Тако је и било, пошто се и један и други тим трудио да прави што мање грешака и да на најлакши начин реализује нападе. Прво узбуђење виђено је при резултату 8:7 у корист Звезде, када су црно-бели са три везане грешке омогућили ривалу да се одвоји на четири поена разлике. Реаговао је Бојан Јанић у тим тренуцима, затраживши тајм-аут, али је гост наставио са сигурном игром и у даљем току првог сета. Такво стање на семафору било је све до завршнице, у којој је Партизан овог пута искористио грешке ривала, али није успео и да их казни. Знали су Лазар Мариновић и другови да ће „Парни ваљак“, следећи пут наплатити њихове промашаје и у самом финишу овог сета су били довољно концентрисани, што им је омогућило да поведу са 1:0.

Звезда је на крилима сјајне игре у првом периоду, у други ушла за нијансу боље, али се и Партизан брзо сабрао. То је поново утицало да на почетку овог сета гледамо уједначену борбу, која је била на стању све до резултата 8:8. У тим моментима је чета Бојана Јанића убацила у пету брзину и преко Грувијуса и Мрдака је направила серију од 6:2, која је испоставиће се касније била пресудна у овом делу игре. У наставку је екипа Игора Жакића на све начине покушавала да се врати у овај сет, али је Партизан био истрајан. У самом финишу је ефектним блоковима Јанковића и Батака само потврдио сјајну игру и сет је са 25:19, окончао у своју корист.

Освајање претходног сета дало је додатни мотив Мрдаку и друговима да у трећем стигну до потпуног преокрета. Домаћа екипа се у овом периоду само надовезала на игру из претходног и без великог проблема изашла је на крај са вечитим ривалом. Иако је Партизан у овом делу игре гостима поклонио чак седам поена, Звездин напад није могао да изађе на крај са одличном одбраном противника. Тако су црно-бели ушли у завршницу са чак осам поена вишка, и та резултатска залиха им је била и више него довољна како би стигли до потпуног преокрета у овом дуелу.

Имали су на уму пулени Игора Жакића да је освајач Купа Србије у претходној сезони изашао као победник из оба дербија и нису смели да дозволе да се та серија настави. Тандем Мариновић-Поломац је одмах направио превагу у четвртом сету и омогућио свом тиму да поведе са 5:1 и 11:6. Врло брзо је својим поенима допринос дао и Скакић, што је на неки начин у потпуности зауставило захуктали „Парни ваљак“. У завршници је Звезда била и одлична са сервис линије и на крају оставила љутог противника на свега 16 освојених поена у овом сету.

Кулминација читавог меча виђена је у петом сету. Блокерски дуо Поломац-Околић донео је рано и велико вођство Звезди од 6:2 и 9:3. То је упалило аларм у Партизану, који се за тили час консолидовао и серијом од 8:1, за коју је понајвише заслужан искусни Новица Бјелица, прешао је у вођство. Међутим, успели су црвено-бели при резултату 13:12 за противника, да се по ко зна који пут уздигну и да поенима Милана Пепића, уз ас Поломца, изађу као победници из правог вечитог дербија!

Игор Жакић, стратег Звезде, истако је да је његова екипа тимском игром успела да изађе као победник из овог меча.

„Утакмица пуна преокрета. Такође, било је пуно и грешака, које су дошле што из превелике жеље, што из агресивности за коју смо се одлучили како би противника померили од мреже. То нам је у првом сету успело, али нам је ривал у наредна два сервис-пријем игром направио доста проблема. Међутим, у четвртом и петом смо на карактер и тимску игру успели да славимо. Можда смо могли мало раније да завршимо утакмицу, али на нашу срећу Партизан до самог краја није успео да искористи пад у нашој игри. Честитам мојим момцима на победи и мислим да нам је требала оваква утакмица након пораза од Младог радника“, закључио је Жакић.

Алекса Батак, техничар Партизана, дао је свој коментар на вечерашњи дерби.

„Ушли смо релативно споро и неспремно у меч, са неким грешкама које нису требале да се догађају. Међутим, успели смо то да исправимо у другом и трећем сету и да се резултатски вратимо, али након тога поново долази до пада у четвртом. Уследео је тај-брејк, у којем смо направили повратак са 3:9, на 11:10, али смо нажалост изгубили утакмицу. Остаје нам да вредно радимо и што боље се припремимо за последњу утакмицу у години“, рекао је Батак.

Најефикаснији у победничком тиму био је Стефан Скакић са 14 поена, док се код домаћина највише истакао Милија Мрдак са 24.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Црвена звезда у последњој овогодишњој утакмици гостује Карађорђу у Тополи, а Партизан дочекује Нови Сад.

Фотографије: OK Crvena zvezda

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!