Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Рибницa након драме славила у Крагујевцу!

by Душан Крстић

Одбојкаши Рибнице из Краљева славили су у једном од дербија 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Краљевчани су вечерас, после трилера, надиграли Раднички доо у гостима са 3:2, по сетовима 16:25, 25:20, 24:26, 25:20 и 16:14.

Феноменалан дерби, пун преокрета и неизвесности одиграли су одбојкаши обе екипе, али је на крају за нијансу истрајнији био тим из Краљева.

Раднички је боље ушао у овај сусрет и блоковима али и одличним нападима Ристића и Благојевића, повео је са 7:4 и 10:8. Иако се чинило да ће Рибница у тим тренуцима појачати нападе, како би сустигла ривала, одлични Давиде Ковач је имао другачије планове. При поменутом резултату (10:8), он је стао на сервис линију и са три везана аса, само је повећао агонију ривала. Наставио је расположени домаћин са сјајном игром и у наставку и сваку грешку ривала знао је како да казни. У завршницу је Раднички ушао са 10 поена разлике (21:11), а та залиха му је била и више него довољна како би први период окончао у своју корист. 

Тамо где је тим Алексе Брђовића стао у уводном, наставио је у другом периоду. Поново је агресивни Благојевић својим прецизним нападима предводио своју екипу, али су и Петровић и Гоић били сигурни у блоку. Ипак, не може се рећи да Рибница није користила своје шансе на прави начин, пошто је све време била за петама захукталом ривалу. Краљевчанима се пожртвована игра брзо исплатила, пошто су при резултату 13:11, у корист противника, преко тандема Бојовић-Тодоровић, направили серију од 7:2, и стигли на корак од изједначења. Иако су Крагујевчани на све начине покушали да смање заостатак и изборе неизвесну завршницу, искуство Рибнице било је пресудно и на крају овог сета – 25:20.

Дефинитивно је трећи део утакмице био и најзанимљивији у овом сусрету. Иако важи за младог тренера, Алекса Брђовић је у досадашњем делу сезоне показао да стоји раме уз раме са старијим колегама. То је доказао и на почетку овог периода, пошто је знао како да мотивише своје пулене, а они су исто тако знали да његове замисли спроведу у дело. Повео је одмах Раднички са 6:1, након чега и са 12:9. Међутим, у том моменту је поново искуство Рибнице дошло до изражаја, пошто је чета Милана Симојловића, заједничким снагама, одговорила серијом од 5:0, и експресно окренула резултат (13:14). Ни ту није био крај узбуђењима, пошто је Раднички имао спреман одговор и поново је одличним сервисима вратио вођство на своју страну (18:14). Иако се публика у „Језеру“ понадала да ће њихови миљеници успети да ову предност брзо претворе у ново вођство, ипак су морали мало да сачекају. Популарни „мускетари“ су се још једном подигли и сигурном игром у свим сегментима су први стигли до сет лопте. На срећу свих у хали, домаћи одбојкаши су били  довољно мирни и сабрани и поенима Ристића су по други пут повели у овој утакмици.

Завршница трећег сета пробудила је жељу Крагујевчана да утакмицу заврше у четвртом. И били су на добром путу, али нису издржали до краја. Иако је Брђовићева чета најпре повела са 7:2, па са 11:6 и 17:13, Краљевчани се нису претерано деморалисали, већ су свим снагама кренули у борбу. Поново је кобан по Раднички био тандем Тодоровић-Бојовић, који је уз помоћ својих саиграча направио серију од 11:3, и на нестваран начин успео да избори тај-брејк.

Тамо смо поново гледали рововску борбу за сваку лопту и сваки поен. За разлику од целокупног меча, овог пута је Рибница боље отворила сет и повела је са 6:4. Ипак, имала је домаћа екипа спреман одговор у виду пет узастопних поена и за тили час је била надомак победе. Навикли смо већ у овом мечу, да када помислимо да се крај ближи, тек онда креће права борба. Исто тако је било и овог пута. Рибница је на вођство ривала од 9:6, одговорила серијом 6:1, након чега је Раднички са два поена по ко зна који пут вратио егал (12:12). На крају су изабраници Милана Симојловића искористили прву меч лопту и са 16:14, изашли су као победници из овог маратона.

Иван Тодоровић, капитен Рибнице, каже да је његов тим заслужио сваки освојени поен на вечерашњем мечу.

„Велика победа, која значи читавом тиму. На неки начин смо овим резултатом преболели пораз у Тополи. Један веома квалитетан меч, као и сам противник и не би било незаслужено да је и Раднички победио. Не могу да кажем да смо имали среће, јер сматрам да смо заслужили сваки поен и мислим да је то плод наше добре игре“, истакао је Тодоровић.

Алекса Брђовић, стратег Радничког, сматра да је његов тим дао све од себе вечерас.

„Тешка утакмица за нас. Имали смо и кадровских проблема, пошто три играча нису тренирала због болести. Очекивали смо овакву утакмицу и сматрам да су момци дали све од себе. Имали смо вођство у четвртом сету од неколико поена, али нисмо успели да то искористимо, јер смо губили поене у серијама. Рибница је одиграла сјајну утакмицу и момци су се одлично борили. Нису случајно други на табели и желим им сву срећу у наставку првенства. Ми се окрећемо утакмици у недељу, која нас очекује против Спартака“, рекао је Брђовић.

Најефикаснији у тријумфу свог тима био је најкориснији играч новембра, Младен Бојовић са 23 поена, док је сјајну ролу у домаћој екипи имао Александар Благојевић са 29.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Рибница у последњем овогодишњем колу гостује Такову, а Раднички у још једном дербију, дочекује суботички Спартак.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!