Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Крагујевчани се вратили на победничке стазе

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца остварили су победу у последњој утакмици 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Раднички је вечерас, на свом терену, надиграо суботички Спартак са 3:1, по сетовима 25:14, 25:23, 22:25 и 25:16.

Крагујевчани су великом победом, над увек незгодним ривалом, успешно завршили годину у Суперлиги. Уједно, била је ово сјајна увертира пред реванш утакмицу полуфинала Купа Србије, у којој ће чета Алексе Брђовића покушати да још једном порази Партизан и пласира се у финале.

Раднички је у првом сету био и више него мотивисан, што се итекако одразило на његову игру. Одмах је домаћин ухватио залет и у једном даху је окончао први период. Благојевић и Ристић донели су рано вођство свом тиму од 6:3, након чега је коректор тима из Крагујевца наставио да сјајна дизања Петровића, претвара у поене. Није Спартак био лош у првом делу, колико је Раднички био доминантан и игра ривала ни у једном тренутку није могла да дође до изражаја. У наставку је свој поентерски допринос дао и Ковач, што је Радничком омогућило да ривала оставио на свега 14 освојених поена.

Били су свесни популарни „голубови“ да нешто мора да се промени у другом сету. Ивица Јевтић им је указао на пропусте из претходног и у новом су заиграли као препорођени. Цео тим утицао је на то да Спартак поведе на почетку, али се мора рећи да је блоковски тандем Лечић-Павловић био најзаслужнији за такав старт. Ипак, није се ни Раднички предавао, већ је све време у стопу пратио ривала и покушавао је да што пре анулира вођство. На семафору је писало 12:10, за госте, када је уследео налет Крагујевчана, који су са три везена поена Благојевића стигли до преокрета. У даљем току овог сета виђена је права резултатска клацкалица, пошто су се обе екипе константно смењивале у вођству. Завршница је вила у истом маниру, јер је Раднички, и поред дефицита од два поена (21:23), направио серију од 4:0, и на тај начин дуплирао предност.

Оно што тиму Ивице Јевтића није пошло за руком у претходном, јесте у трећем делу утакмице. Иако су били у великом заостатку и на врућем гостовању, прошлогодишњи вицешампиони успели су да се консолидују и резултатски врате у меч. За разлику од прва два, у трећем сету смо од старта гледали рововску борбу за сваку лопту и сваки поен. При резултату 12:11, за Спартак, гости су направили серију од 6:2, која је била пресудна за даљи ток овог периода. Покушавали су Крагујевчани да се резултатски врате и у неколико наврата били су близу тога (19:18, 20:19), али је екипа из Суботице вешто чувала своју залиху. На крају су се Немања Јунгић и другови са 25:22, резултатски вратили у меч.

Ипак, у четвртом сету дочекао их је хладан туш. Чини се као да су Крагујевчани темпирали форму у завршници трећег сета, како би били што спремнији за наредни. Код резултата 5:4, Раднички је искористио грешке ривала и повео је са 12:5. Покушао је Спартак да буде конкурентан у наставку, али је предност до које је стигла чета Алексе Брђовића била недостижна. Раднички је без великих проблема сачувао велико вођство и на крају је са убедљивих 25:16, годину у Суперлиги завршио великим тријумфом.

Александар Благојевић, коректор Радничког, истакао је да је Спартак био невероватан у одбрани.

„Веома битан тријумф за нас, поготово што смо се вратили на победничке стазе код куће. Екипа Спартака из Суботице је увек на завидном нивоу. Одиграли су у појединим моментима невероватно у одбрани. Велико ми је задовољство што смо на то остали имуни и успели у другом сету да преломимо утакмицу, а нешто касније и стигнемо до победе“, рекао је Благојевић.

Управо је виспрени коректор био најефикаснији играч у домаћој екипи са 27 поена, док се код гостију истакао Мурад Кан са 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Следи месец дана паузе у Суперлиги, након чега Раднички путују у Нови Сад на мегдан Војводини, док Спартак дочекује Таково. Међутим, пре паузе, Крагујевчане очекује реванш утакмица полуфинала Купа Србије против Партизана. Подсетимо, Раднички је у првој утакмици славио са 3:1.

Фотографија: Инстаграм @ok_radnicki

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!