Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина се реванширала Крагујевчанима

Одбојкаши Војводине уписали су нову победу у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, код куће, савладали екипу Радничког из Крагујевца са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Велика борба виђена је са обе стране од почетка утакмице, па чак и нервоза. Раднички је кроз расположеног Благојевића држао минималну предност до саме завршнице, али је успела Војводина да изједначи резултат. Серијом поена је домаћи тим преокренуо резултат и поеном из напада Стевана Симића повео са 1:0.

Искусни Петар Крсмановић својим поенима из напада, блока, а онда и ас-сервисима донео је велико вођство својој екипи у другом сету. Покушавали су Крагујевчани да се врате, али сваки пут је тим Слободана Бошкана нашао решење да сачува предност. Убрзо је Војводина стигла до седам сет лопти, а затим и на корак од победе.

Држала се екипа коју предводи Алекса Брђовић до средине сета, али уследиле су грешке њиховог главног поентера, што је Војводини донело нову предност. Није се предавао Раднички, до самог краја су се борили, па чак и „летели“ свуда по терену. Међутим, одлучна је била екипа из Новог Сада да заврши утакмицу у три сета и у томе је и успела.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, рекао је да ово није једна од најбољих утакмица његове екипе, али да су у важним моментима одиграли најбоље што могу и то им је донело победу. 

„Задовољан сам победом и начином како смо играли. Било је ту ствари које смо могли и боље, али тешко је очекивати да сваку утакмицу одиграмо на највишем нивоу. Оно што је важно јесте да кад су били кључни моменти у првом сету и делимично у другом – ту смо радили праве ствари“, закључио је Бошкан.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, истакао је како је ово био само дерби на папиру, али не и на терену.

„Ми нисмо у доброј форми, потпуно заслужена победа Војводине. Имали смо предност у првом сету, али је ово тренутно наша реалност. Мораћемо да се окренемо ка тренинзима, а имамо и проблем са повређеним техничарем, који ће сигурно бити ван терена још месец дана“, рекао је Брђовић.

Најефикаснији у Војводини био је Радослав Парапунов са 20, док се у противничком тиму највише истакао Александар Благојевић са 12 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде

У наредном колу Војводина ће играти против Такова, док Раднички дочекује Црвену звезду.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!