Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Тријумф Суботичана након драме у Пожаревцу

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице остварили су тријумф у једном од дербија 14. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Популарни „голубови“ су вечерас, као гости, након велике борбе надиграли Млади радник са 3:2, по сетовима 21:25, 25:22, 23:25, 25:18 и 15:13.

Суботичани и Пожаревљани приредили су нам сјајну одбојкашку представу, у којој се Спартак реванширао ривалу за идентичан пораз у првом делу сезоне.

Као што се и очекивало на почетку овог сусрета гледали смо тактичко надмудривање тренера обе екипе. То је утицало и на резултат, који је током уводног дела првог сета био у егалу. Прво узбуђење виђено је при резултату 8:8, када је Млади радник ефектним блоковима Стевића и Тупчија, уз грешке ривала, везао четири поена и стигао до особне предности (12:8). Нису се ту зауставили изабраници Драгана Бонића, већ су и у даљем току овог сета наставили да нижу поене. У једном тренутку, предност домаћина износила је чак седам поена (18:11), али је и Спартак убрзо подигао ниво своје игре и успео је да се приближи ривалу (18:15). Међутим, ни то није било довољно чети Ивице Јевтића како би се резултатски вратила у меч, пошто је Млади радник до краја вешто сачувао стечену предност и са 25:21, повео је са 1:0.

mrp spa1

Показали су гости у завршници минулог сета да могу да се носе са расположеним ривалом, што их је охрабрило да у други сет уђу као да је утакмица тек тада почела. Одмах су популарни „голубови“ преко Кана и капитена Јунгића почели да нижу поене и повели су најпре са 7:3, па са 10:7. Ипак, Пожаревљани су имали спреман одговор на почетан налет ривала и серијом од 5:1, експресно су поравнали резултат, али не задуго. Суботичани су одличним сервисима за тили час поново приволели вођство на своју страну (16:13), што је видно довело до опуштања у редовима гостујуће екипе. И те како је то знао да искористи Млади радник, који је преко тандема Бјелица – Синђелић, везао седам поена и стигао на корак од освајања и другог сета. Међутим, ни тада није био крај узбудђењима. Најпре је Ивица Јевтић одлучио да у игру уведе Машуловића и Вуликића. Те измене су позитивно утицале на госте, који су управо поенима Машуловића, али и Мурада Кана, направили велику серију од 9:2, која им је омогућила да стигну до великог преокрета и поравнања резултата.

На крилима сјајне игре из завршнице претходног, Спартак је и у трећи период ушао за нијансу боље. Додуше, тај налет је веома кратко потрајао, јер је чета Драгана Бонића брзо успела да се сабере и као и у претходна два сета стигне до преокрета (11:8). Одржавао је Млади радник то вођство у наставку, иако му је Спартак све време дисао за вратом. Труд Суботичана се у завршници и исплатио, пошто су гости успели да на самом крају сета дођу до изједначења (22:22). Није то деморалисало домаћина, који је и поред одличне игре ривала успео да испуни зацртан циљ и убрзо поведе са 2:1.

Иако је био у резултатском дефициту, Спартак се није предавао. Доказао је више пута током ове сезоне да уме да одигра веома квалитетно када јури резултат, а то је био случај у овом сету. Први део четвртог периода обиловао је грешкама и са једне и са друге стране мреже. У тој ситуацији се нешто боље снашао вицешампион Србије, који је при резултату 8:7, искористио мањак концентрације ривала и серијом од 5:1, стигао до лепе залихе. Одлучио је Дарган Бонић да серију ривала прекине тајм-аутом, а убрзо се испоставило да је то био прави потез. Након паузе, Млади радник је заиграо као препорођен и поенима Тупчија, али и ас сервисима искусног Кисића, за тили час је вратио егал (14:14). Баш као и његов колега нешто раније и Јевтић је одлучио да налет противника заустави паузом, што је и овог пута донело резултат. У наставку је Спартак, заслугама читаве екипе, поново заиграо веома добро на свим пољима и ривалу је до краја сета препустио свега четири поена.

Читава утакмица стала је у одлучујући, пети сет, у којем смо имали прилику да пратимо врхунску одбојку. Боље се на почетку снашао Млади радник, који је прво повео са 5:3, па са 7:5. Међутим, тада је домаћин почео да ниже грешке, што су „голубови“ искористили и серијом од 7:2, приближили су се тријумфу. Успели су Пожаревљани у наставку да завршницу учине занимљивом, пошто су стигли до изједначења (13:13), али је Мурад Кан донео наредна два поена својој екипи за велики тријумф на страни.  

Марко Лечић, блокер Спартака, каже да је читав тим дао свој допринос.

„Kао што смо и мислили утакмица је била тешка, али и емотивна за неколико нас што смо били у Младом раднику. Најдраже ми је што је учествовала цела екипа. Свако је дао свој допринос победи и тиме смо показали да су и играчи са клупе веома битан фактор. Такође, веома битан тријумф због наставка сезоне. Било нам је неопходна оваква утакмица да нас пробуди и спреми за наредна искушења“, закључио је Лечић.

Драган Бонић, тренер Младог радника, истиче да је његова екипа пружила свој максимум.

„Честитам Спартаку на заслуженој победи, јер су одиграли одличан меч. Са друге стране, ми смо имали своје шансе и одиграли смо добро у првом и трећем сету, док смо у четвртом енергетски пали. Пети сет се играо на једну лопту и Спартак се на крају боље снашао. Немам шта да замерим мојим играчима, пружили су свој максимум. Окрећемо се наредним утакмицама, јер већ у Суботу гостујемо Војводини у Новом Саду“, рекао је Бонић.

Најрасположенији у победи своје екипе био је Мурад Кан са 25 поена, док се код домаћина истакао Андриј Тупчи са 20.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак у наредном колу дочекује Рибницу, а Млади радник гостује Војводини.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!