Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина не зна за пораз!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине наставили су блиставу серију победа у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Шампион Србије је вечерас, код куће, савладао Млади радник са 3:0, по сетовима 25:19, 33:31 и 25:21.

Новосађани не знају за пораз у домаћем првенству још од краја октобра, а вечерас су забележили тринаести узастопни тријумф.

Иако су пулени Слободана Бошкана за нијансу боље отворили овај сусрет и повели са 5:2, већ након неколико поена Пожаревљани су успели да врате егал (8:8). Од тог момента, Војводина се разгоропадила и свим силама је кренула у поход на освајање првог периода. Био је Млади радник у игри, али само до резултата 13:12, када су Новосађани поенима Зечевића и Убипарипа, али и грешкама ривала, направили серију од 4:0 (17:12). До краја је домаћин вешто чувао стечену предност, што му је омогућило да поведе са 1:0.

Други део игре био је најзанимљивији на овом мечу. На почетку сета имали смо прилику да гледамо праву резултатску клацкалицу. Након бољег старта Војводине, екипа Драгана Бонића је стигла до преокрета (12:10), и све до краја сета је, и поред свих покушаја Новосађана, одржавала ту разлику. Тако су гости у завршници први дошли до две прилике за изједначење (24:22), али се шампион Србије ни тада није предавао. Најпре се поеном Симића и успешним блоком Зечевића, вратио у игру, након чега је уследео прави маратон. Имао је Млади радник још четири прилике за поравнање, али је Војводина била истрајнија и искористила је своју четврту сет лопту за велико вођство.

Први део трећег сета био је готово исти као код претходног. Војводина је агресивније ушла у овај део игре, али је екипа из Пожаревца за тили час стигла до преокрета и предности од 15:13. Међутим, у тим тренуцима је на сервис линију стао Максим Буцуљевић, који је са три везана аса донео вођство свом тиму. У наставку је тим Драгана Бонића још једном покушао да се врати у игру, али су се домаћи одбојкаши потрудили да свака дилема о победнику буде отклоњена и Војводина је са 25:21, стигла до тешке, али максималне победе.

Максим Буцуљевић, техничар Војводине, каже да је током читавог меча вођена велика борба.  

„Нимало лака утакмица за нас. Иако смо славили максималним резултатом, у сва три сета вођена је велика борба. Добро смо отварали сетове, али смо се сваки пут опустили. Млади радник је једна искусна екипа, која је знала како то да искористи, али смо на крају успевали да се изборимо. Драго ми је што је Зечевић на прави начин заменио Парапунова. Такође, и Бајандић је помогао Убипарипу, док је Милановић, са свега 17 година, био од велике користи. Веома сам срећан што цео тим даје свој допринос у свакој утакмици“, закључио је Буцуљевић.

Најефикаснији у победи своје екипе били су Милан Зечевић и Жарко Убипарип са по 14 поена, док су се код гостију највише истакли Андриј Тупчи и Горан Бјелица са по 11.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина у наредном колу путује у Краљево на дуел са Рибницом, а Млади радник дочекује Црвену звезду.

(Фотографија: ОК Војводина)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!