Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црно-бели тријумфално кроз Шумадију

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су важну победу у дерби утакмици 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Крагујевцу надиграли Раднички доо са 3:2, по сетовима 24:26, 25:22, 25:22, 19:25 и 15:12.

Имали смо прилику да гледамо сјајну одбојкашку представу, и поред великог броја грешака, у којој су гости, након велике борбе, успели да изађу као победници.

Крагујевчани су одлучно ушли у овај дуел и без већих проблема стигли су до лепе резултатске залихе (12:7). Зналачки су пулени Алексе Брђовића искористили грешке ривала, којих је на почетку било на претек. Ипак, како је сет одмицао, тако су се и црно-бели полако будили и учинили су завршницу занимљивом. Имао је Раднички вођство од 18:13, али је актуелни победник Купа Србије, поенима Петровића и Грувеуса, освојио наредних пет поена и анулирао је предност ривала. У наставку се играло на једну лопту, а Раднички је и поред налета Партизана био довољно прибран и на крају је асом Ристића изашао као победник из прве деонице.

Ништа мање није било занимљиво у другом сету. После изједначеног почетка, Београђани су направили неколико поена предности, коју су одржавали све до резултата 15:13. Тада је на сцену ступио Александар Благојевић, који је својој екипи донео преокрет и вођство од 18:16. Није се Партизан предавао у тим тренуцима, већ је заслугама читавог тима ухватио прикључак и у завршници је поенима Мрдака и Бјелице, али и грешкама ривала, успео да изједначи резултат.

Веома сличан сценарио виђен је и у трећем делу утакмице, али је овог пута чета Бојана Јанића све време имала по неколико поена предности у џепу. Иако је дисао за вратом ривалу, Раднички ни у једном тренутку није успео да поравна резултат. Одлични су били црно-бели у свим сегментима игре, а напад је био најјача карика. Тако је Партизан у завршници стигао до четири сет лопте, а испоставило се да му је трећа, овог пута била срећна.

Иако би дешавања из претходна два сета неким екипама угасила сваку наду, Алекса Брђовић то својим пуленима није дозволио. Поново је Партизан боље ушао у сет и повео је са 10;8, али је у тим тренуцима просто стао. То су Крагујевчани и те како знали да искористе и серијом од 7:0, стигли су надомак тај-брејка (16:10). Раднички је у завршници вешто сачувао то вођство и са 25:19, одвео је утакмицу у пети сет.

Како то и обично бива, тај-брејк је био и више него занимљив. Партизан је за нијансу био агресивнији, али је Раднички све време одржавао корак за ривалом. Тако је било до резултата 10:9, у корист гостију, када су пулени Бојана Јанића, ас сервисом Тадића, али и грешкама противника, везали три поена, која су им била и више него довољна да утакмицу реше у своју корист – 15:12.

Новица Бјелица, блокер Партизана, задовољан је карактером који је екипа приказала.

„Веома важна победа, из разлога што је Раднички и те како незгодан када игра код куће. Ми излазимо из периода у којем су нам ноге теже, јер смо и мислима и радом усмерени на финале Купа Србије. Није било лако и због тога сам задовољан карактером који смо приказали. Успели смо да се ишчупамо из незгодне ситуације, када је изгледало да више немамо снаге и веома сам срећан због крајњег исхода“, закључио је Бјелица.

Алекса Брђовић, стратег Радничког, није био задовољан игром својих изабраника у вечерашњој утакмици.

„Мислим да је била веома лоша утакмица, са много грешака и са једне и са друге стране. Њима честитам на заслуженој победи. Једноставно, нисмо одиграли добру утакмицу. Мучимо се са Партизаном и ово нам је већ трећи овосезонски пораз у међусобним мечевима. Морамо да наставимо даље и надам се да ћемо већ у наредном колу бити комплетни“, рекао је Брђовић.

Најрасположенији у важној победи своје екипе био је Данијел Грувеус са 16 поена, док је Александар Благојевић у домаћем тиму бројао до 15.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у наредном колу дочекује Таково, а Раднички гостује Карађорђу.  

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!