Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Фуриозна Војводина спремна за финале Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине забележили су тријумф у дербију 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, код куће, поразили суботички Спартак са 3:0, по сетовима 25:10, 25:16 и 25:22.

Чета Слободана Бошкана доказала је вечерас да је спремна за финале Купа Србије, које је на програму 26. фебруара.

Није шампион Србије штедео ривала у уводном сету. Од самог почетка је Војводина била и више него агресивна и доминантна, што ће показати и крајњи резултат. Спартак је био у игри само до резултата 6:6, када су Новосађани убацили у пету брзину и почели да нижу поене у серијама. Највеће заслуге за вођство морају се приписати Радославу Парапунову, који је све време носио свој тим. Репрезентативац Бугарске је први сет окончао са четири аса и три успешна блока, уз још три поена из напада, а Војводина је на крају ривала оставила на свега 10 освојених поена.

voj spa1

Наставиле су популарне лале са бољом игром и у другом сету. Војводина је блоком Крсмановића, уз ас сервисе Симића и Мехића стекла рану предност од 8:2, коју је у наставку само градила. Све до резултата 17:11, играло се поен за поен, да би у тим тренуцима Стеван Симић са три везана блока довео своју екипу на корак од великих 2:0. До краја су Новосађани само потврдили одличну игру и са 25:16, дуплирали су своје вођство.

Трећи сет донео нам је највећу борбу на овом сусрету. Војводина је по познатом рецепту из прва два сета сигурно ушла у период и повела је са 7:3. Међутим, у тим тренуцима су се и Суботичани коначно пробудили и у даљем току овог периода одржавали су корак за ривалом. Тако су изабраници Ивице Јевтића у завршници, при резултату 19:17, асом Вуликића и поеном Јунгића, уз грешку ривала стигли до потпуног преокрета. Ипак, пулени Слободана Бошкана су били довољно прибрани и на крају су са 25:22, остварили максималну победу.

Урош Мишковић, либеро Војводине, каже да је његова екипа надиграла ривала у свим сегментима.

„Честитам својој екипи на сјајној игри. Очекивали смо тешку утакмицу и добро смо се припремали за њу. Мислим да смо у свим сегментима надиграли ривала. Сада нам остаје да се што боље припремимо за недељу и финале Купа Србије са Партизаном. Надам се да ће и та утакмица добро проћи по наш тим“, рекао је Мишковић.

Најефикаснији играч у победи своје екипе био је Радослав Парапунов са 19 поена, док се код гостију истакао Вељко Машуловић са 9.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Као што је већ познато Војводина ће се наредног викенда борити са Партизаном за трофеј Купа Србије, док ће утакмицу 18. кола одиграти против Јединства из Старе Пазове у накнадно одређеном термину. Спартаку следећег викенда предстоји још један дерби са Црвеном звездом.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!