Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Крагујевчани зауставили црвено-беле

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца забележили су тријумф у одложеној утакмици 14. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, код куће, надиграли Црвену звезду са 3:1, по сетовима 20:25, 25:17, 25:20 и 25:23.

Успео је домаћин да заустави захукталог ривала и оствари четврту победу у низу.

На старту овог сусрета имали смо прилику да гледамо тактичко надмудривање искусног тренера са једне стране, и стратега који је тек почео тренерску одисеју са друге. Звезда је за нијансу боље отворила уводни сет, али је Раднички за тили час успео да приђе на поен заостатка (9:8). Међутим, у тим тренуцима су Крагујевчани направили две везане грешке, што су црвено-бели знали како да искористе и блоковима Станковића и Мариновића, уз поен Пепића, одвојили су се на шест поена разлике (14:8). Био је ово пресудни моменат првог периода, иако се тим Алексе Брђовића, преко Благојевића и Иванковића, на све начине трудио да сустигне ривала. Звезда је до краја вешто чувала стечену залиху и са 25:20, повела је са 1:0.

Почетак друге деонице био је идентичан као и код минуле, али је овог пута Раднички био нешто конкретнији. По рецепту ривала, Звезда је смањила разлику на само један поен (8:7), али је онда почела да греши. Домаћин је то експресно искористио и блоковима Вукмировића, уз ас Петровића, повео је најпре са 14:7, па са 17:10. Покушао је Никола Матијашевић у међувремену да тргне своје пулене тајм-аутом, али пауза није уродила плодом. Раднички је наставио са агресивном игром, а тачку на сет ставио је Благојевић поеном из напада и успешним блоком – 25:17.

Мотивисани Крагујевчани нису оклевали и од првог поена трећег сета видна је била жеља да што пре стигну до преокрета. Ипак, ни Звезда се није предавала, што је утицало да први део овог периода буде веома неизвестан. При резултату 13:11, у корист домаћина, на сцену је поново ступио Благојевић, који је уз помоћ остатка екипе, омогућио да Раднички повећа предност и поведе са 19:14. Црвено-бели у наставку овог сета нису имали одговор на одличну игру расположених домаћина, који су са 25:20, преокренули резултат.

Као што се очекивало, четврти сет нам је донео истинску борбу. Улог је био велик, пошто су Крагујевчани тежили ка томе да из утакмице изађу са сва три бода, док је Звездин циљ био да је одведе у тај-брејк. Пулени Алексе Брђовића су и у овом периоду боље заиграли од старта, што им је донело неколико поена предности, које су чували све до средине (14:12). Међутим, Београђани су у тим тренуцима преко искусног Пепића и расположеног Скакића направили серију од 8:3, и приближили су се поменутом циљу. Иако се очекивало да ће гости до краја сачувати вођство, домаћин је имао другачије планове, јер је у тим тренуцима поенима Ристића и Иванковића у потпуности стигао до преокрета (21:20). У наставку је Звезда покушала да се исчупа из незгодне ситуације, али је Раднички искористио прву шансу која му се указала и са 25:23, могао је да прослави велики тријумф.

Алекса Брђовић, стратег Радничког, није крио одушевљење након битне победе својих изабраника.

„Стварно сам поносан на моје момке, поготово на Иванковића и Вукмировића, који су мало играли ове сезоне. Изузетно ми је драго због њих, јер су одлично тренирали целе године и заслужили су овако нешто. Ово је веома битна победа за нас, из разлога што је Звезда у налету после пет победа у шест утакмица. Вратили смо се након првог сета и у наредна три одиграли добро. Нема још пуно до краја регуларног дела сезоне и надам се да ћемо успети да задржимо трећу позицију“, истакао је Брђовић.

Најрасположенији у тријумфу свог тима био је Александар Благојевић са 21 поеном, док се код гостију истакао Стефан Скакић са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички у регуларном, 20. колу, гостује у Горњем Милановцу екипи Такова, док Црвена звезда путује у Стару Пазову на мегдан са Јединством.

Фотографија: ОК Раднички доо

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!