Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Суботичани прекинули блиставу серију Партизана

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице забележили су тријумф у дербију 20. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, код куће, савладали Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 18:25, 25:18, 21:25, 25:19 и 16:14.

Спартак је у препуној „Дудовој шуми“, по ко зна коју пут изашао као победник из маратона и на тај начин прекинуо Партизанову серију од 11 везани победа.

Пулени Бојана Јанића су од самог почетка утакмице били и више него агресивни, а поготово је то био случај у одбрани. Одличним блоковима Грувеуса и Петровића повели су са 8:3. Иако је Спартак на све начине покушавао да ухвати прикључак, Партизан је у битним ситуацијама био сабран и сваки пут је успевао да сачува предност. Тако је било све до завршнице, када је „парни ваљак“ још једном убацио у пету брзину и са 25:18, повео је са 1:0. Сенку на први сет бацила је повреда Андрије Вуликића, који је у финишу уводног периода морао да напусти терен.

Веома деконцентрисано су обе екипе ушле у други сет, пошто су направиле низ грешака, које су утицале да резултат буде изједначен. Тако је било до резултата 5:3, у корист гостију, када су „голубови“ блоковима Машуловића и Шувачког у потпуности преокренули резултат (7:5). Успели су црно-бели да на кратко врате резултат у своју корист средином овог дела утакмице (11:10), али је Спартак у тим тренуцима још једном подигао ниво своје игре и ривалу све до краја није дао ни најмању шансу – 25:18.

На крилима позитивног резултата, Спартак је био и више него самоуверен у првом делу треће деонице. Најпре су изабраници Ивице Јевтића ас сервисима Машуловића, уз поене Павловића, повели са 5:1, након чега и са 10:6 и 13:10. Успео је Батак са три везана блока да на кратко обезбеди својој екипи изједначење, али су Суботичани имали спреман одговор и за тили час су поново имали четири поена предности. Ни ту није био крај узбуђењима у овом сету и поред чињенице да је Спартак у завршницу ушао са 21:18. Црно-бели су тада заслугама читавог тима направили феноменалну серију од 7:0, оставили су домаће играче и навијаче у шоку, и по други пут су повели на овом мечу.

Мало која екипа би након онакве завршнице минулог сета могла да се психолошки врати у игру. Ипак, Спартак је у последњих годину дана показао да предаја није опција, што је и вечерас доказао. Иако је Партизан преко Бјелице, Мрдака и Тадића стекао неколико поена предности средином сета (11:8), Спартак је поенима Кана, али и остатка екипе, режирао још један повратак и серијом од 6:0, поново је уграбио вођство. У наставку су „голубови“ вешто чували малу, али незанемрљиву предност и на крају  су са 25:19, изборили пети сет.

А он је био посластица за све љубитеље одбојке и неутралне навијаче. Домаћин је на почетку направио велики број грешака, што је Партизан знао да искористи и поведе са 6:4 и 9:6. Реаговао је Ивица Јевтић у тим тренуцима тајм-аутом, који је за домаћи тим дошао у прави час, пошто су Суботичани убрзо успели да изједначе резултат (9:9). Наставили су у истом ритму Немања Јунгић и другови и након неколико поена стигли су до прве сет лопте. Партизан је успео у први мах да заустави ривала, али је Спартак ефектним блоком Лечића искористио другу шансу која му се указала и славље у „Дудовој шуми“ могло је да почне.

Ивица Јевтић, стратег Спартака, каже да је публика имала шта да види вечерас.

„Дошли смо до тај-брејка и онда је све било решено и по старој доброј причи се нисмо много нервирали. Међутим, у прва четири сета смо играли топло-хладно, као и у већем делу сезоне. Партизан је доминирао у првом сету, али смо ми од другог дошли до своје игре. У трећем смо несрећно испустили предност, након чега смо се у четвртом психолошки вратили и изборили пети сет. Мислим да је публика имала шта да види и са једне и са друге стране. Наравно, нећу пропустити прилику да честитам Партизану на доброј борби, као и својим момцима на победи“, закључио је Јевтић.

Новица Бјелица, блокер Партизана, сматра да је промена дизача у противничкој екипи лоше утицала на игру његове екипе.

„Знали смо да нас очекује врућ терен. Спартак је екипа која без обзира у ком саставу да изађе на терен, троши пуно енергије. Нажалост, ми смо упали у замку када је дошло до промене дизача, пошто је други техничар променио ритам. Као да смо мислили да се он неће снаћи баш најбоље и онда смо ушли у контра ритам, што смо на крају скупо платили. Сада нам остаје мало више времена за одмор, пошто смо енергетски испражњени, након чега нас очекују нови изазови“, рекао је Бјелица.   

Најефикаснији у тријумфу свог тима био је Вељко Машуловић  са 23 поена, док се код гостију највише истакао Милија Мрдак са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак у претпоследњем колу регуларног дела сезоне путује у Тополу на мегдан са Карађорђем, а Партизан код куће чека Војводину, у репризи финала Купа Србије.

Фотографија: Subotica.Info

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!