Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Новосађани ухватили сламку спаса

Одбојкаши Новог Сада Манекс остварили су веома важну победу на премијери 21. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, код куће, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 20:25, 25:21, 20:25, 28:26 и 15:11.

Изабраници Неџада Османкача још имају теоретске шансе за опстанак у елити након овог тријумфа.

Иако је домаћин за нијансу боље отворио уводни период и повео са 6:4, Звезда је већ до средине сета, поенима Пепића, Копривице и Станковића, имала лепу резултатску залиху (15:10). Наставили су у том ритму гости и у даљем току овог периода и без већих проблема су са 25:20, повели са 1:0.

Знали су Новосађани да нешто мора да се промени у њиховој игри, како би опстанак и даље био реалан. Због тога су пулени Неџада Османкача заиграли доста ангажованије у другом сету, што је одмах донело бољитак. Иако је у првом делу овог периода резултат све време био изједначен, средином су домаћи одбојкаши узели ствар у своје руке и за тили час су повели са 17:14. Нису се на томе зауставили Новосађани, иако су црвено-бели у завршници покушали да смање заостатак. На крају је Нови Сад сачувао стечено вођство и стигао је до изједначења.

Нису на тим Николе Матијашевића превише утицала дешавања из претходне деонице, пошто су гости од самог старта треће заиграли доминантно. Одлично је функционисао тандем Николић-Мариновић, који је предводио своју екипу у овом сету. Ускоро је свој поентерски допринос успешним блоковима дао и Станковић и то је све резултатирало да Звезда у завршницу уђе са пет поена вишка. Ова разлика остала је актуелна до самог краја овог периода и Београђани су са 25:20, по други пут стигли до вођства.

Још једном се Нови Сад нашао у лошој ситуацији, али га то није спутало да се поново врати у игру. Иако је Звезда поново диктирала темпо, Бранко Копитић и другови су средином периода зналачки искористили три грешке ривала, које су им омогућиле да поведу (16:13). Међутим, црвено-бели су имали спреман одговор пошто су убрзо серијом од 6:2, поново вратили вођство на своју страну. Ушло се у веома занимљиву завршницу у којој је Нови Сад био истрајнији, искористио је четврту сет лопту и са 28:26, изборио је тај-брејк.

Истинска борба вођена је у одлучујућем сету. Иако је Звезда успела да заустави захукталог ривала на почетку и поведе са 7:6, Новосађани су поново знали како да искористе грешке противника и пређу у вођство (9:7). До краја меча је чета Неџада Османкача вешто сачувала стечену залиху и са 15:11, опстанак је и даље остао реалност.

Неџад Османкач, стратег Новог Сада, био је веома задовољан након велике победе својих изабраника.

„Шта рећи након овако тешке утакмице, осим што честитам својим играчима, који су пружили свој максимум. Сјајна је била атмосфера у хали, на коју су утицали наши истински пријатељи, који су били ту да нас подрже. Надигран је велики противник, пошто Црвена звезда има респeктабилну екипу. Честитам и противнику на фер и коректној борби. Мојим играчима је ово била последња сламка спаса и остаје нам да видимо шта ће даље да се деси“, закључио је Османкач.

Вељко Пришић, примач Новог Сада, дао је свој коментар након победе.

„Честитао бих својој екипи на победи. Драго ми је што смо након 2:1, за Звезду, успели да окренемо резултат у нашу корист и останемо у трци за опстанак. Честитам и противнику, који је био веома добар. Последњу утакмицу играмо са Јединством и надам се да ћемо и у том мечу остварити победу“, рекао је Пришић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Бранко Копитић  са 22 поена, док се код гостију истакао Лазар Мариновић са 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Нови Сад у последњем колу регуларног дела шампионата гостује Јединству, а Црвену звезду очекује дуел са Партизаном на свом терену.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!