Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Вождови обезбедили опстанак у елити!

by Душан Крстић

Одбојкаши Карађорђа из Тополе забележили су веома битну победу у последњој утакмици 21. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Карађорђе је вечерас, на свом терену, поразио Спартак из Суботице са 3:0, по сетовима 25:22, 25:20 и 25:17.

Вождови су овим тријумфом засигурно обезбедили опстанак у Суперлиги и задржали су какву-такву наду за пласман у плеј-оф.

Да је победа императив за тим Невена Мајсторовића било је јасно након првих неколико поена. Одмах је Карађорђе заиграо агресивно у свим сегментима и заслугама читаве екипе стекао је залиху од пет поена (10:5). Међутим, вицешампион Србије је био довољно стрпљив и све време је вребао шансу да се приближи ривалу. То му је и пошло за руком у завршници уводног сета, када је тандем Кан-Павловић омогућио свом тиму да смањи заостатак на само један поен (18:17). Карађорђе је у тим тренуцима на кратко успео да одоли нападима противника и поенима Радовића и Бојовића је поново повратио предност. Ипак, тада је на сцену ступио Омар, који је са два ас сервиса, али и поеном из напада донео дуго чекано изједначење (21:21). Упалило је то аларм у домаћој екипи, која је имала спреман одговор и поенима Вемића, уз блок Бекрића, направила је серију од 4:1, за вођство од 1:0.

Почетак другог периода био је готово пресликан као и у минулом. Карађорђе је за нијансу био бољи на почетку, након чега је само подизао ниво своје игре. Тако су Вождови средином сета имали три поена предности, иако је Спартак на све начине покушавао да их сустигне. Међутим, за разлику од првог, Карађорђе је у другом сету остао смирен у битним тренуцима, јер је Надаждин одличним нападима донео свом тиму вођство од 19:15. До краја ове деонице више није било изненађења, домаћин је вешто сачувао стечену залиху и са 25:20, дуплирао је своје вођство.

Дилема око победника овог сусрета отклоњена је у трећем сету. Иако се након прва два поена чинило да ће Суботичани коначно доћи до своје игре, тим из Тополе им то није дозволио и за тили час је прешао у вођство (4:2). Све до средине овог сета, Карађорђе је диктирао темпо и није давао ривалу ни најмању шансу. Ипак, Спартак је, баш као и у првом периоду, све време вребао пад ривала, који је и дочекао средином овог сета, када је смањио заостатак на само два поена (18:16). Није овај налет гостију превише утицао на домаћина, који је на крилима Надаждина и Радовића, као и одличне атмосфере у хали, направио велику серију од 7:1, и на тај начин обезбедио још једну сезону у елитном такмичењу.

Невен Мајсторовић, стратег Карађорђа, задовољан је опстанком његове екипе у Суперлиги.

„Можда наша и најбоља утакмица од почетка првенства. После победе Новог Сада над Црвеном звездом, опет смо се нашли у неугодној ситуацији. Били смо на ивици да ли ћемо опстати или испасти из Суперлиге, а на све то смо знали да нас очекују две веома тешке утакмице. Мислим да смо овом победом заиста заслужили да и наредне сезоне играмо у елити и показали смо да смо најбољи, када је то најпотребније. Готово све утакмице код куће смо одиграли на завидном нивоу. Оно што је ове сезоне било мало лошије јесу утакмице са слабијим противницима. На крају, када се све сумира, имали смо више победа против јачих ривала, него против екипа из доњег дома. Победити једном Звезду и Спартак, два пута Рибницу и играти тај-брејк против Радничког, сигурно су резултати на основу којих смо заслужили опстанак. Још једном понављам, да смо боље играли против екипа које су нашег ранга, могли смо се надати неком вишем пласману. Међутим, с обзиром на све околности и на ситуацију у којој смо се налазили на крају првенства и ово наше девето место је успех“, закључио је Мајсторовић.

Најефикаснији у тријумфу свог тима био је Немања Радовић са 15 поена, док се код гостију истакао Ахмед Омар са 11.

Статистику са овог меча можете погледати овде.

Карађорђе у последњем колу лигашког дела сезоне гостује Војводини, док ће Спартак оверу пете позиције тражити у Суботици против имењака из Љига.

Фотографија: ОК Карађорђе

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!