Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички преузео другу позицију!

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца остварили су битну победу у последњем, 22. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, као гости, надиграли Рибницу са 3:1, по сетовима 20:25, 25:17, 25:21 и 25:21.

Екипа Алексе Брђовића се након овог тријумфа попела на другу позицију са које ће чекати расплет у вечитом дербију.

Иако су били свесни да ће са четвртог места дочекати плеј-оф, Краљевчани су желели да поправе скор, што се видело у њиховом приступу на почетку меча. Пулени Милана Симојловића одмах заиграли веома агресивно и поенима Гајовића и Стефановића, уз ас Тодоровића, уграбили су вођство од 10:6. На овакав почетак понајвише су утицале грешке гостију, које је домаћин знао да искористи и стекне поменуту предност. Покушао је Раднички средином сета да анулира вођство ривала и смањио је заостатак на свега два поена, али су тада поново грешке коштале да поравна резултат. Рибница је то  још једном зналачки искористила и до краја сета заслугама читавог тима, без већих проблема повела са 1:0.

Били су свесни у табору Радничког да концентрација у првом сету није била на нивоу екипе која се бори за друго место. Стога је Алекса Брђовић имао шта да каже својим играчима пред старт другог дела, а чини се да су они све његове савете знали како да примене на терену. У прилог томе говори чињеница да је Раднички у другом сету направио свега четири грешке, у односу на 10 из првог. Све то је утицало да Крагујевчани стекну лепу резултатску залиху на старту другог периода (10:3), коју су како се сет ближио крају, вешто чували. Тандем Благојевић-Иванковић је поентерски предводио своју екипу и гости су на крају са 25:17, поравнали резултат.

Нису се на томе зауставили гости, већ су и у трећем сету наставили са одличном игром. Већ након уводних 10 поена у овом периоду, на семафору је засијало 7:3, у корист Радничког. У даљем току меча су изабраници Алексе Брђовића наставили у истом ритму и ривалу ни у једном момоменту нису допустили да се приближи (20:14). Тек у завршници су Краљевчани успели да колико-толико сустигну ривала и смање његову предност на три поена, али је Раднички до краја био довољно концентрисан и истрајан и са 25:21, преокренуо је укупан резултат.

Дилема око победника овог дуела отклоњена је у четвртој деоници. За разлику од прва три сета, почетак четвртог био је у знаку велике борбе. Међутим, при резултату 8:8, Раднички је са три блока, уз ас Ристића, направио серију од 5:1, која је, испоставиће се касније, била пресудна. До краја овог периода су Крагујевчани само завршили започет посао и без проблема заузели су другу позицију, бар на 48 сати.

Алекса Брђовић, стратег Радничког, сматра да је његова екипа одрадила одличан посао у лигашком делу сезоне.

„Задовољан сам лигашким делом сезоне. Поготово је други део био добар, јер смо га окончали са само два пораза од Војводине и Партизана. Иако нас је елиминација у Купу доста омела, момци су се дигли у новој години и одрадили врхунски посао. Што се тиче вечерашње утакмице, држали смо пријем током читавог меча. То је добро дошло нашем техничару, као и нападачима, који су углавном пуцали лопте један на један. Мислим да смо заслужено победили и сада се окрећемо припремама и утакмицама плеј-офа“, рекао је Брђовић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Александар Благојевић са 19 поена, док је код домаћина исти учинак имао Младен Бојовић.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички чека расплет ситуације у вечитом дербију, који  је на програму у недељу увече (19.30). Уколико Партизан тријумфује, Раднички плеј-оф дочекује са треће позиције, а ако Звезда изађе као победник, са друге. Што се тиче Рибнице, она ће у плеј-оф са четвртог места и већ сада је познато да ће се за полуфинале борити са, прошлогодишњим финалистом, Спартаком из Суботице.  

По пропозицијама, утакмице четвртфинала играју се на два добијена меча. Прве утакмице четвртфинала на програму су у четвртак, 29. марта, док су друге предвиђене за 1. април. Евентуални трећи меч одиграће се 4. априла.

Фотографија: ОК Раднички доо

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!