Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победе Војводине и Младог радника по мери Јединства

Одбојкаши Војводине и Младог радника остварили су тријумфе у последњем, 22. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су код куће надиграли Карађорђе са 3:1, док су Пожаревљани на свом терену савладали Таково са 3:0.

Иако је победа била императив за гостујуће екипе оба сусрета, њихови ривали су направили резултате који иду на руку Јединству. Уколико Пазовчани сутра поразе већ прежаљени Нови Сад, они ће заузети последње место у плеј-офу.

Војводина – Карађорђе     3:1 (25:20, 23:25, 25:11, 25:13)

Екипа Невена Мајсторовића већ је испунила зацртан циљ и у претходном колу обезбедила је опстанак у елити. Војводина је вечерас оправдала улогу фаворита, иако је Карађорђе победом могао да уђе у трку за плеј-оф.

Агресивно су Новосађани отворили ову утакмицу и одличном игром у свим сегментима, али и заслугама читавог тима повели су са 10:4. Био је то и пресудни моменат првог сета, пошто Војводина до самог краја није испуштала стечену предност и повела је са 1:0.

Карађорђе се пробудио у другом сету и већ до средине је имао лепу резултатску залиху (12:8). Наставили су у истом ритму гости и у даљем току овог периода, иако је домаћин све време покушавао да их сустигне. Труд му се у завршници исплатио, пошто је Војводина стигла до изједначења (20:20), али је чета Невена Мајсторовића до краја била истрајна и са 25:23, поравнала је резултат.

Међутим, у наредна два сета на терену је постојала само једна екипа. Новосађани су у трећем и четвртом периоду у потпуности надиграли противника. У оба наврата је шампион Србије стизао до ране предности, коју је само повећавао и на крају је са 3:1, тријумфално завршио лигашки део сезоне.

Матија Милановић, техничар Војводине, истиче да његова екипа полако враћа препознатљиву форму.

„За нас је ова победа веома важна, поготово након тешког пораза у прошлом колу од Партизана. Полако враћамо нашу препознатљиву форму пред почетак плеј-офа и мислим да ће нам овај тријумф донети додатно самопоуздање“, рекао је Милановић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Радослав Парапунов са 24 поена, док се код гостију истакао Милош Надаждин са 11.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Већ одавно је познато да ће Војводина плеј-оф дочекати са прве позиције, а противник ће јој бити Таково, или Јединство. Карађорђе овим поразом завршава сезону у сигурној зони.

Млади радник – Таково    3:0 (25:17, 25:13, 25:17)

Пожаревљани су без већих проблема поразили екипу из Горњег Милановца, која је тријумфом могла да математички обезбеди плеј-оф.

Почетак утакмице био је у знаку велике борбе и изједначене игре, што се одразило и на резултат (9:9). Ипак, у тим тренуцима је на линију стао Немања Чубрило, који је са одличним сервисима, уз три аса омогућио својој екипи да веже четири поена. Није се домаћин зауставио на томе, већ је и у даљем току сета био и више него доминантан, што му је донело воство.

Други део игре био је готово исти као претходни. Пожаревљани су, након неизвесног почетка, средином сета преузели ствар у своје руке. Поново је Чубрило био прецизан на сервису, а свој поентерски доприност дао је и остатак екипе. Колико је домаћин био агресиван говори и чињеница да је у овом сету ривала оставио на свега 13 освојених поена.

У трећем, а испоставиће се убрзо, и последњем сету, Млади радник је поново био успешан. За разлику од прва два, чета Драгана Бонића у овом периоду није часила часа, одмах је убацила у пету брзину и затили час је како сет, тако и меч привела крају.

Драган Бонић, стратег Младог радника, каже да је његова екипа имала озбиљан приступ у вечерашњем мечу.

„Честитам својим играчима на заслуженој победи. Од старта смо имали озбиљан приступ у свим елементима. Драго ми је да смо победом окончали регуларни део сезоне. Сада нам остаје да се што боље припремимо за среду и почетак плеј-офа“, истакао је Бонић.  

Најрсположенији у тријумфу своје екипе били су Немања Чубрило и Андриј Тупчи са по 14 поена, док је код гостију Лазаро Брунет додао 10.

Статистику са ове утакмице можете погледати овде.

Овом победом, Млади радник се попео на шесту позицију, али са утакмицом више у односу на Црвену звезду. Милановчани ће чекати расплет у сутрашњој утакмици између Јединства и Новог Сада, у којој ће навијати за екипу Неџада Османкача.

Да подсетимо, прве утакмице четвртфинала плеј-офа на програму су у среду, 29. марта, док су реванши заказани за 1. април. Евентуалне треће утакмице одиграће се 4. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!