Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезди припао вечити дерби, Новосађани послали Таково у плеј-оф!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде и Новог Сада забележили су победе у последњим утакмицама 22. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је у вечитом дербију поразила Партизан Ефбет, након велике борбе са 3:2, док је Нови Сад Манекс плеј-офа лишио Јединство у Старој Пазови.

Црвена звезда – Партизан Ефбет   3:2 (25:19, 25:23, 17:25, 18:25, 15:13)

Пре почетка меча било је јасно да било који резултат осим победе црно-белих од 3:2, доноси још минимум два вечита дербија у четвртфиналу плеј-офа. Међутим, Звезда је и поред чињеница да је испустила велику предност, омогућила свим неутралним љубитељима одбојке да уживају у новим сјајним мечевима љутих ривала.

Иако је Партизан за нијансу боље отворио овај сусрет и повео са 3:2, тандем Поломац-Николић омогућио је свом тиму да најпре стигне до преокрета, а убрзо и до вођства (10:7). Наставио је домаћин у том ритму, а како се сет ближио крају, свој поентерски допринос дали су и Мариновић и Скакић. Не може се рећи да Партизан није покушавао да сустигне ривала, али Звездина концентрација ни у једном моменту није опала. Одлучио је Матијашевић да у завршници у игру на сервис уведе искусног Пепића, који је са два везана аса оправдао прилику тренера, али и ставио тачку на уводни сет – 25:19.

Други период био је препун тензија, што на самом игралишту, што ван њега. Обе екипе желеле су да испуне зацртан циљ, што је довело до велике борбе, али и до неслагања код поједнихи судијских одлука. Све то помало је утицало да гледамо сјајну одбојку и на једној и на другој страни мреже. Имао је Партизан предност у џепу све до финиша сета, пошто је заслугама читавог тима, који је предводио Мрдак, чувао предност стечену на почетку. Ипак, Звезда је у финишу испела да искористи пад ривала и стигне до преокрета (19:18). Покушали су гости до краја да поврате своју игру и врате се у овај сет, али им ривал то порсто није допустио и поенима Поломца је дуплирао своју предност.

czv par1

Били су свесни Бојан Јанић и његови пулени да ако препусте победу у овом сусрету, у четврфиналу плеј-офа очекују их још минимум два дербија са вечитим ривалом и да у таквим утакмицама нема фаворита. Стога су црно-бели све карте бацили на напад, што се убрзо испоставило као одлична одлука. Рововска борба вођена је до резултата 6:6, када је Партизан успешним блоковима Грувеуса и Мрдака, уз поен из напада Бејлице, прешао у вођство (9:6). Повећавали су ту разлику гости како се ближила завршница сета. У једном тренутку предност освајача Купа Србије износила је осам поена, а са том разликом Партизан је и привео трећу деоницу крају.

Готово идентична слика виђена је у четвртом сету. Након кратког егала, „Парни ваљак“ је убацио у пету брзину и постепено стизао до зацртаног циља. Звезда уопште није приказала лошу игру, већ је Партизан био и више него доминантан у свим сегментима игре. Читава екипа дала је свој допринос и црно-бели су најпре повели са 11:7, па са 15:10 и 18:14, да би са 25:18 изборили тај-брејк.

А тамо смо гледали истиснску борбу за свку лопту и сваки поен. Тандем Мрдак –Тадић донео је свом тиму вођство од 9:7, али је тада Партизан почео да греши. Знали су то како да искористе црвено-бели и на крају са 15:13 уписали су велику победу.

Најефикаснији у победи своје екипе били су Стефан Скакић и Лазар Мариновић са по 14 поена, док се код гостију истакао Милија Мрдак са 28 поена.

На нашем Инстаграм налогу можете погледати шта су актери меча имали да кажу по завршетку вечитог дербија.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Као што је већ познато, Црвена звезда и Партизан укрстиће копља у четвртфиналу Купа Србије. Прва утакмица на програму је 29. марта, док је реванш заказан за 1. април. Евентуална трећа утакмица одиграће се 4. априла. Црно-бели  имају предност домаћег терена.

Јединство – Нови Сад Манекс  1:3 (24:26, 25:20, 19:25, 18:25)

У првој утакмици данашњег програма, Новосађани су у гостима надиграли Јединство из Старе Пазове и том победом омогућили су Такову да се такмичи у плеј-офу.

Подсетимо, Јединству је после јучерешњих пораза Карађорђа и Такова била неопходна победа како би се нашао међу осам најбољих, али их је на том путу зауставио фењераш из Новог Сада, који је одиграо за екипу из Горњег Милановца.  

Најрасположенији у тријумфу свог тима био је Вељко Пришић са 19 поена, док су се код гостију истакли Томо Мицић и Угљеша Пешут са по 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Сезона за Пазовчане је зваршена у сигурној зони, док ће се Новосађани наредне сезоне борити за повратак у елиту.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!