Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победа Звезде у сенци инцидента, максимални тријумфи Спартака, Радничког и Војводине!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су велику победу у првој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-бели су као гости поразили Партизан Ефбет са максималних 3:0, по сетовима 25:22, 25:19 и 25:18.

Иако је прошло само три дана од последњег вечитог дербија, пласман екипа на табели одлучио је да се љути ривали састану већ у четвртфиналу. И поред победе Звезде у том мечу, Партизан је као фаворит ушао у овај меч, пошто је у досадашњем делу сезоне освојио оба трофеја.

На крилима победе управо из недељног дербија, Звезда је силовито отворила овај и поенима Околића и Скакића, уз ас сервис Николића, повела је најпре са 4:1, па са 7:4. Нису се на томе зауставили изабраници Николе Матијашевића, већ су и у даљем току уводног сета наставили са доминантном игром, што им је донело вођство од 14:9. Међутим, тада је на сцену ступио тандем Мрдак-Грувеус, који је црно-белима серијом од 6:0, донео преокрет. Ни тада није био крај узбуђењима, пошто је све до резултата виђена велика борба за савки поен. У тим тренуцима је Звезда направила искорак и серијом 5:2, којој су кумовали Мариновић, Пепић и Поломац, повела је са 1:0.

Дало је то додатни мотив гостима, који су били решени да, као и у недељном мечу, што пре дуплирају предност. На готово исти начин су црвено-бели ушли у други период, као што је то случај био у првом. То им је донелу лепу резултатску залиху од пет поена (14:9), на коју Партизан све до краја ове деонице није имао одговор. Покушавао је Бојан Јанић да изменама размрда своје пулене, али лека за Звездину вечерашњу игру није било. Просто су црвено-бели били перфектни у свим сегментима и убрзо су стигли до чак шест сет лопти (24:18). Партизан је покушао да се врати и спасао је прву, али је Звезда већ искористила наредну шансу и са 25:19, повела је са великих 2:0.

Био је Партизан у овој ситуацији у недељу и то на гостујућем терену. Знали су у табору црно-белих да још ништа није изгубљено и да је победа још увек могућа. Ипак, питала се нешто и Црвена звезда. На исти начин као и у прва два сета, Звезда је стекла рану предност, коју је чувала све време, али ју је Партизан овог пута пратио у стопу. Тако је било до резултата 11:10, када је чета Николе Матијашевића највише заслугама Душана Николића, направила серију од 6:2, која је била пресудна. Покушао је Партизан још једном да се врати, али су гости серијом блокова Околића поново „побегли“ и то је практично био крај (23:16). Сенку на одличну одбојкашку представу бацио је инцидент који се одиграо у самој завршници трећег периода, када су се вербално сукобили Јанић и Матијашевић. После вишеминутне паузе, која је кулминирала црвеним картонима и бурним реакцијама са обе клупе, утакмица је коначно настављена. На крају је Звезда са 25:18, окончала меч и направила велики корак ка полуфиналу.

Душан Николић, коректор Црвене звезде, задовољан је великом победом.

„Било је веома тешко, иако је резултат био 3:0. Дерби је увек бурна утакмица пуна емоција и набоја као што је било и вечерас. Задовољан сам како смо одиграли као екипа и како смо се показали у првој рунди плеј-офа. Мислим да нам је утакмица од пре три дана дала ветар у леђа да одиграмо овако данас. Честитам својој екипи и сада нам остаје да се припремамо за суботу. Још ништа није готово“, рекао је Николић.

После пораза од Црвене звезде, Бојан Јанић, тренер Партизана Ефбет, дао нам је своје виђење меча, а осврнуо се и на инцидентну ситуацију коју је имао са стратегом црвено-белих, Николом Матијашевићем.

„Пре свега, честитке Звезди на феноменалној партији. Мислим да пружају најбоље утакмице од почетка сезоне, а поготово је то данас био случај. Ово је најбитнија утакмица до сада, а ми смо претрпели трећи пораз од Звезде. Дефинитивно имамо неки психолошки проблем, поготово што смо на овакав начин изгубили код куће. Покушаћемо да га решимо, јер ће потенцијално сезона из снова за нас бити готова. Свакако да смо ми већ урадили нешто лепо, али ако изгубимо у суботу никоме неће бити свеједно. Што се тиче инцидента, нимало ми није жао, али сам требао да реагујем раније. Нећу га назвати колегом и само зато што је старији човек, нећу помињати то шта сам му све изговорио. Мислим да је то што човек ради нешто најодвратније што сам видео у мојој каријери, која траје свеукупно 30 година. Никада нисам видео тренера који провоцира противничке играче. Судије ту једноставно не могу ништа, јер он то ради на веома перфидан начин. Баш ужас, не знам шта више да кажем. Надам се да момци неће пасти под тај утицај у следећој утакмици, иначе може бити свашта. Баш је јадно, да јаднији не може бити“, завршио је Јанић.

Најрасположенији у великом тријумфу свог тима био је Душан Николић са 12 поена, док се код домаћина истакао Милија Мрдак са 15.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У осталим четвртфиналним утакмицама, Војводина је лако изашла на крај са Милановчанима, Спартак је на изненађење многих лако славио у Краљеву, док је Раднички надиграо Млади радник.

Војводина – Таково    3:0 (26:24, 25:17, 25:19)

Одбојкаши Војводине остварили су победу у првој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, на домаћем терену, били бољи од екипе Такова максималним резултатом.

Доста неизвестан је био први сет, могли смо да видимо праву резултатску клацкалицу. Дошли су изабраници Слободана Бошкана до две сет лопте, али је гостујућа екипа кроз успешан напад и ас-сервис Терзића стигла до изједначења. Ипак, актуелни шампион Србије био је миран и наредна два поена реализовао у своју корист. У наредна два сета Новосађани су држали све у својим рукама и лако су сломили отпор ривала.

Матија Милановић, техничар Војводине, дао је свој коментар након победе.

„Задовољан сам како је моја екипа приступила овој утакмици. Наравно, још увек ништа није готово, пошто нас очекује и реванш. Лично сам задовољан како сам одиграо. Трудим се да искористим сваку шансу коју добијем“, истакао је Милановић.

Најбољи поентерски учинак имао је Радослав Парапунов, пошто је додао 20, док је Лазаро Брунет код гостију освојио 17 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички - Млади радник        3:0 (25:16, 25:19, 28:26)

Екипа Радничког остварила је максималну победу на домаћем терену у првој четвртфиналној утакмици плеј-офа. Крагујевчани су савладали Млади радник из Пожаревца.

Од самог старта утакмице Раднички је све контролисао. Крагујевчани предвођени Благојевићем, нису дали противничком тиму прилику да дође до своје игре. Највећи отпор гости су пружили у последњем периоду игре, који се играо на разлику. Међутим, одлучни су били изабраници Алексе Брђовића да заврше овај дуел у три сета и успели су то и да реализују.

Александар Благојевић бројао је до 19, док је у противничкој екипи Андриј Тупчи меч завршио са 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.  

Рибница – Спартак     0:3 (15:25, 21:25, 20:25)

Одбојкаши Спартака савладали су екипу Рибнице максималним резултатом у првој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Дошао је Спартак до вођства у раној фази првог сета и све до саме завршнице одржавао стечену предност. Убрзо је стигао и до великих 10 сет лопти, а успешним блоком Павловића и до 1:0. Наставили су Суботичани са одличном игром и у другом периоду, али успела је Рибница у финишу сета да изједначи резултат. Међутим, уследила су четири узастопна поена Спартака, који је тиме дуплирао предност. У последњем периоду имали су домаћи предност, али при резултату 18:15 за њих, изабраници Ивице Јевтића су са шест узастопних поена преокренули ствари у своју корист. Заблистао је Кан у том моменту и направио три успешна блока и један сјајан напад. Дало је то ветар у леђа гостима, који су на крају са 25:20 максимално тријумфовали.

Андрија Вуликић, техничар Спартака, сматра да је ово веома битна победа за његову екипу.

„Желео бих да честитам мојој екипи на одличној одиграној утакмици у Kраљеву, јер је ово јако битна победа за нас. Одиграли смо на високом нивоу у свим елементима што ме радује и искористили смо све прилике које су нам се указале. Честитао бих и екипи Рибнице на фер и коректној игри. Ништа није готово, јер се следећа утакмица игра већ за три дана у Суботици. Надам се да можемо да одиграмо добру утакмицу пред нашим навијачима“, истакао је Вуликић.

Мурад Кан предводио је своју екипу са 19 поена, а Младен Бојовић зауставио се на 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Друге четвртфиналне утакмице на програму су у суботу, 1. априла, док су евентуални трећи мечеви заказани три дана касније.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!