Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Матијашевић запањен: ”Никад у каријери нисам доживео нити видео такав простаклук и увреде”

Прва утакмица четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге између вечитих ривала, Партизана Ефбет и Црвене звезде, која је завршена доминантном победом црвено-белих у Спортском центру ”Мастер”, изазвала је буру дешавања на терену, а све то се након последњег судијиног звиждука пренело и на медије и друштвене мреже. 

Оно што се догодило у самој завршници меча отворило је доста полемика, а Бојан Јанић, тренер Партизана Ефбет, у изјави за медијске платформе Одбојкашког савеза Србије упутио је мноштво критика на рачун Звездиног тренера, Николе Матијашевића.

Искусни стручњак, који је у неколико протеклих месеци донео препород београдским црвено-белима, одлучио је да реагује на прозивке, али се пре свега осврнуо на велики успех његове екипе у првом мечу доигравања против великих ривала.

”Као прво, желео бих да честитам својим играчима на сјајној утакмици и победи од 3:0 над Партизаном у првој утакмици четвртфинала плеј-офа. Многи су нас били отписали након пораза у Новом Саду, против екипе Нови Сад Манекс, и говорили да је сезона готова. Ушли смо у плеј-оф спремни и наставићемо да улазимо у сваки меч одлучно, са циљем да победимо Партизан у суботу!”, рекао је Матијашевић на почетку.

Partizan ZvezdaMaster incident

Коментар о сукобу са тренером Партизана, који се догодио пред сам крај меча, Матијашевић није могао да прећути и желео је да јавности прикаже своју страну приче. Преносимо га у целости, како бисмо остали објективни и пружили једнаку шансу обема странама у овом инциденту да искажу своје ставове.

”Он је на 2:0 у сетовима и 23-17 за нас дошао до мреже и кренуо да прелази и изговорио толико одвратних увреда, да ми се покојни отац и мајка преврћу у гробу. Јеб…..ти мртву мајку…, мртвог оца …, убићу те…, матори коњу… итд. Искрено, никад у каријери нисам доживео нити видео такав простаклук и такве увреде.

Имам 69 година, прволигашки сам тренер од 1983. године, освојио сам титулу првака Француске као тренер 1984, када је Јанић имао 2 године. 

У моје време смо поштовали старије, провокације су саставни део игре, а ко не може то да поднесе мора да се запита да ли је за овај посао. Научен сам да се борим за време меча, а кад се заврши пружам руку и идем даље. То вређање кад је меч готов озбиљно је исказивање слабости и немоћи. То сигурно неће утицати на мој фокус и начин на који водим утакмицу! Напротив! 

На вези сам са адвокатом и испитујемо да ли постоје елементи за покретање кривичне тужбе! Одлучно ћу га тужити као и све друге особе које буду имале насилничко понашање!

На личном плану Јанић је повредио и моју децу која су гајила другарски однос са њим. Лепо је дочекан на свадби моје ћерке, а себи је дозволио да ми се родитељи преврћу у гробу зато што није у стању да поднесе пресију и надметање на терену! 

За крај, желим својим играчима да уђу у тотални фокус. Спремамо ‘game plan’, као што смо спремали и за прву утакмицу. Ући ћемо спремно и одлучно у ову јако важну утакмицу за Звезду!”, испричао је Матијашевић.

Наредни меч вечитих заказан је за суботу, 1. април, од 19.30 у Спортском центру ”Вождовац”, на Бањици. 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!