Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан после драме изборио мајсторицу!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет остварили су велику победу у другој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:1, по сетовима 25:22, 31:29, 28:30 и 25:21.

Као што се очекивало, гледали смо изједначену борбу на терену, из које је Партизан изашао као победник и серију вратио на домаћи терен, где ће у уторак ова драма добити трећи чин вредан полуфинала.

На почетку сусрета гледали само велику нервозу и са једне и са друге стране мреже. То се наравно одразило како на игру, тако и на резултат, који је све време био изједначен. Надметали су се понтерски на старту Николић и Петровић, да би им се ускоро и остали саиграчи придружили. Прво узбуђење виђено је при резултату 9:8, у корист Партизана, када је Звезда искористила грешке ривала и преокренула резултат на 11:9. Међутим, није дуго времена требало црно-белима да поново ухвате прикључак и све до саме завршнице гледали смо борбу за сваку лопту и сваки поен. Тако је било до резултата 22:22, када је чета Бојана Јанића успешним блоком и асом Бјелице стигла до сет лопте, коју је у вођство претворио Грувеус – 25:22.

Расположење освајача Купа и Суперкупа Србије рапидно је порасло на отварању другог сета, што се одразило и на сам резултат. Блковима Батака, уз ефектне поене Мрдака, Партизан је стекао вођство од 7:3 и тада се чинило да ће таквим приступом лако дуплирати вођство. Ипак, питали су се нешто и одбојкаши у црвено-белим дресовима. Већ до средине сета, екипа Николе Матијашевића је поравнала резултат (13:13), након чега само поново гледали љуту борбу вечитих ривала. На моменте је предњачио Партизан, али му је Звезда константно била за петама. Ушло се у још један итекако узбудљив финиш, у којем је домаћин имао чак пет сет лопти, али су црно-бели до краја били истрајни. Као што је то случај био у претходном сету, искусни Бјелица био је одлучујући фактор. При резултату 29:29, блокер Партизана је најпре ас-сервисом донео својој екипи другу сет лопту, да би потом још једним добрим сервисом омогућио нови напад, који је такође Грувеус спровео у дело – 31:29.

Уколико је неко помислио да ће се ова прича окончати након три сета, грдно се преварио. Иако је у неколико наврата током трећег периода тако изгледало, на крају је дошло до новог заплета. Смењивале су се обе екипе у вођству на старту овог сета, да би Партизан при резултату 9:9, поенима Мрдака, уз подршку Батака и Петровића, направио серију од 4:1. Имала је Звезда спреман одговор, пошто је у тим тренуцима на сцену ступио Николић, који је донео свом тиму преокрет (14:13). Све до завршнице није било јасно која екипа ће растерећеније ући у овај сусрет. То је у овом случају био Партизан, пошто је у финишу стигао до две сет лопте (24:22). Предаја није била опција за изабранике Николе Матијашевића, а посебно за Душана Николића. Млади коректор одиграо је кључну улогу, на себе је преузео одговорност и све шансе које су му направили саиграчи, успешно је окончао. Све то подигло је самопоуздање црвено-белима, који су са 30:28, изборили четврту деоницу.

Можда се по крајњем резултату овог сета чини да је у њему било најмање драме. Међутим, само Партизан зна шта је све морао да прође у овој деоници како би обезбедио мајсторицу. Неминовна је била Звездина жеља да у овом дуелу заврши посао и пласира се у полуфинале. Поново је на почетку блистао Душан Николић, који је уз помоћ Поломца својој екипи донео вођство од 9:6. Одлучио је Јанић у тим моментима да позове тајм-аут, који нешто касније уродио полодом. Водила је Звезда све до 13:10, када је Партизан блоковима Мрдака и Грувеуса окренуо на 14:13. Ускоро су на исти начин поене освојили Тадић и Петровић и црно-бели су били на плус три (18:15). Ускоро је стратег Партизана на терен послао Мандића, који је као и у финалу Купа Србије, сервисима докусурио ривала, и Партизан је на крају са 25:21, серију вратио у „Мастер“.

Алекса Мандић, примач Партизана, истиче да ће његова екипа дати свој максимум како би славила у мајсторици.

„Искрен да будем, посебан притисак немамо. У нашој екипи од почетка сезоне влада одлична атмосфера коју градимо. Тај дух нас тера све даље и даље. Изгледа да је постала традиција да у финишу последњих сетова улазим да решавам мечеве, па ћемо видети колико ће то функционисати. Звезда је добила прву утакмицу на нашем терену, али ћемо ми дати све од себе како би у мајсторици победили“, рекао је Мандић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Милија Мрдак са 34 поена, док се код домаћина истакао Душан Николић са 31.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Трећа утакмица четвртфинала на програму је у уторак, 4. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!